Sverige
27 mars 2020 14:22

Ridsporttävlingar ställs in efter regeringsbeslut

TävlingsstoppFrån och med söndag måste ridsporttävlingar ställas in. Det är Svenska Ridsportförbundets besked efter regeringens beslut att offentliga sammankomster inte får samla mer än 50 personer.

Ridsporttävlingar ställs in efter regeringsbeslut
Nu stoppas alla tävlingar. Foto: Fredrik Jonsving

Inga ridsporttävlingar kan genomföras från och med söndag, beslutet gäller tills vidare och Svenska Ridsportförbundets kansli kommer att kontakta de arrangörer som har tävling i helgen.

Det meddelade Svenska Ridsportförbundet på fredagseftermiddagen.
Några timmar senare ändrades texten något och det stod inte längre att ”alla tävlingar ställs in”. Enligt Lotta Amnestål på förbundets kommunikationsavdelning gjordes ändringen för att det inte ska uppfattas som att alla tävlingar under resten av året ställs in i detta skede.

Förbundet skriver också på sin hemsida att styrelse och personal kommer att göra en konsekvensanalys av vad det nya regeringsbeslutet om 50-gräns betyder framåt, och vad det innebär för till exempel ridskoleverksamheten.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden