Sverige
12 mars 2020 12:07

Ridsportförbundet: ”Arrangörer måste hålla sig till regeringens direktiv”

CoronavirusetRegeringens nya förbud påverkar ridklubbar och föreningar runt om i Sverige. Skellefteå ridklubb har bestämt sig för att ställa in helgens tävling.

Ridsportförbundet: ”Arrangörer måste hålla sig till regeringens direktiv”
Coronaviruset sätter stopp för flera evenemang under helgen

I helgen skulle det varit hopptävlingar för ponny på Skellefteå Ridklubb. Tävlingarna ställs nu in på grund av Coronaviruset, skriver norran.se.

Det handlar om en lokal och regional hopptävling med ett 70-tal ryttare från Haparanda till Umeå och totalt 200 starter.

– Det är tråkigt att vi måste ställa in. Nu måste vi kontakta alla ryttare och betala tillbaka startavgifterna, säger Skellefteå Ridklubbs Linda Hedman till sajten.

Uppmanas följa direktiv

Matilda Hjertstrand är kommunikatör på Svenska Ridsportförbundet och säger att förbundet idag inte skickat ut några direktiv på att tävlingar i Sverige ska ställas in.

– Det är upp till varje enskild arrangör huruvida de vill ställa in eller inte, de måste förhålla sig till regeringens beslut om förbud mot sammankomster med över 500 personer, säger hon.

Hon menar också att förbundet tar hänsyn till Riksidrottsförbundets direktiv och även till FEI:s eventuella beslut.

– Vi följer regeringens och Riksidrottsförbundets direktiv och är tillsammans med flera andra förbund kallade till ett möte senare idag med RF. Då vet vi mer om hur vi ska tänka.

Svensk Travsports styrelse meddelade under torsdagsförmiddagen att alla publikområden på svenska travbanor med start i dag tillsvidare hålls stängda under tävlingsdagar.

Tidigare idag meddelade USA:s president Donald Trump att USA stänger gränserna under 30 dagar för inresande från Europa. Undantag för de som reser från Storbritannien. Vad det innebär för världscupfinalerna hoppning och dressyr i Las Vegas i mitten av april är ännu oklart.

– Just nu är inga svenska ryttare kvalade till Las Vegas. Vi får se om världscupfinalerna blir av överhuvudtaget, eftersom de ligger precis utanför de 30 dagarna under vilka USA infört inreseförbud, säger Matilda Hjertstrand.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden