Sverige
12 mars 2020 10:32

Premieringar genomförs – utan publik och försäljning

CoronavirusetDen anrika premieringen av moderlandsraserna genomförs i helgen på Grevagården — med beslut timme för timme om eventuell avblåsning.

Premieringar genomförs – utan publik och försäljning
Helgens premiering av moderlandsraserna, russ, nordsvensk och ardenner genomförs utan publik. Premieringen lockar 120 hingstar uppdelat på tre dagar. På bilden syns Zevs som godkändes på Grevagården 2015. Pernilla Hagg

Den eskalerande spridningen av det nya coronaviruset samt regeringens beslut om att förbjuda allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 500 deltagare påverkar hästsverige på många sätt.

På Grevagården i Skövde hålls i helgen premiering av moderlandsraserna, russ, nordsvensk och ardenner. Premieringen lockar 120 hingstar uppdelat på tre dagar och pågår från fredag till söndag. Arrangören har gått ut med information om ändrade riktlinjer inför helgen på både sociala medier och avelsföreningarnas hemsidor.

– Vi kommer genomföra premieringarna med förbehåll att det kan ändra sig från timme till timme beroende på utvecklingen av viruset och vad stadsmakten beslutar, säger Lennart Gustavsson som är platsansvarig för premieringarna på Grevagården.

– Vi har sagt att de som inte har häst får stanna hemma. Vi har tackat nej till utställare som säljer saker, det blir inga montertält, ingen cafeteria inomhus och vi kommer i största möjliga mån ha så mycket av premieringarna utomhus. Allt för att minska mänsklig kontakt. Skulle det mot förmodan ändå dyka upp för många människor kommer vi att blåsa av arrangemanget på plats, säger Lennart Gustavsson.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden