Nyheter
21 mars 21:15
Ridsportplus

Allans lillebror finalplacerad vid Sunshine Tour

7-årsfinalAllans småsyskon börjar visa framfötterna. Vid Sunshine Tours 7-årsfinal blev svenskägda Happiness DK Z placerad med Angelie von Essen på ryggen.

Allans lillebror finalplacerad vid Sunshine Tour
Angelie von Essen och Happiness DK Z blev placerade i 7-årsfinalen vid Sunshine Tour. Foto: Privat

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du tre möjligheter:

Prenumerera på Ridsport

Ridsport har tidigare skrivit om All Ins lillebror Happiness DK Z (ZANG val f-12 e Hooch-Andiamo, uppf Stal de Krochten), som köptes till Sverige för några år sedan (läs mer här). Ägare är BXB Competition AB.

Mamma till både All In och Happiness är Fortune (NRPS f-02 e Andiamo-Omega) som i Horsetelex har åtta avkommor registrerade efter sig. All In är hennes första avkomma och den klart mest meriterade, men förutom Happiness Z DK har hon även lämnat 8-åriga Go Ahead DK Z som har tävlat upp till 1,30 med Antonia Andersson, samt till 6-åriga High Five DK Z som tävlats upp till 1,25 med Alexander Zetterman.

Fortune är även mor till två licensierade hingstar: Voila DK Z och Valuta DK Z, båda efter Vagrant Z. Voila DK Z har ett-sto-licens hos SWB och har sex registrerade avkommor födda 2018 i SWB.

Angelie von Essen tog över

Happiness tävlades till en början av Jörgen Larsson, innan Stephanie Holmén tog över tyglarna och bland annat gjorde de första internationella starterna. Sedan säsongen 2018 har Happiness ridits av Angelie von Essen, och de har försiktigt klättrat uppåt i klasserna. Nu vid sju års ålder går Happiness i klasser upp till 1,40, och vid Sunshine Tour har det blivit en lång rad felfria starter.

Vid onsdagens 7-årsfinal över 1,40-hinder placerade sig ekipaget på en fjärde plats efter dubbla felfria rundor. I prispengar blev det cirka 15 000 kronor. Ytterligare ett svenskt ekipage placerade sig i samma klass då Antonia Andersson och Touch of Class var felfria i grundomgången men inte startade i omhoppningen. De placerade sig på femte plats och fick cirka 10 000 kronor i prispengar.

7-årsfinalen vanns av tyska Torben KöhlbrandtHardessa.

Resultat 7-årsfinalen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-