Sportnytt
7 december 2023 10:29

Ändrade regler kring vaccination mot hästinfluensa

TävlingFrån den 1 januari 2024 gäller nya regler för intervallen för B- och C-vaccination mot hästinfluensa, ett beslut som är taget för att efterlikna det internationella ridsportförbundets FEI:s vaccinationsbestämmelser.

Ändrade regler kring vaccination mot hästinfluensa
Se över intervallet i hästens influensavaccination om du planerar att tävla. Foto: iStock

Svenska Ridsportförbundet meddelar på sin webb att intervallen mellan de tre olika vaccinationerna mot hästinfluensa ändras från och årsskiftet – detta görs ”för att harmonisera med det internationella ridsportförbundets FEI:s vaccinationsbestämmelser”.

Från och med 1 januari 2024 ändras intervallet mellan vaccination A och B från 21-56 dagar till 21–60 dagar. Intervallet mellan vaccination B och C ändras från 90-180 dagar till 120–180 dagar.

Ändringen påverkar inte de vaccinationer som är gjorda före 1 januari 2024. Ridsportförbundet skriver också att man bör observera att 2024 är ett skottår, och att man därför ”ska vara extra uppmärksam när man räknar dagar till nästa vaccination, så att intervallet inte blir för långt”.

Läs mer om vaccination mot hästinfluensa här
Länk till TR I

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden