Hoppning
1 januari 2021 12:36

André Brandt rankas som Sveriges hetaste unga hoppstjärna

Sveriges hetaste unga hoppstjärnor rankas återigen av Aftonbladet inför det nya året. Ny på guldplatsen är supertalangen André Brandt, som fick sitt stora genombrott 2020 och som nu blir senior med en hemlig stjärnhäst på väg in. Kan du gissa vilka fler som är med på topplistan?

André Brandt rankas som Sveriges hetaste unga hoppstjärna
André Brandt och Thelma Hästak när de tog guld på YRSM 2020. Foto: Roland Thunholm

Att Ronnebysonen André Brandt är något alldeles extra har stått klart under en längre tid, men 2020 får nog betraktas som ryttarfenomenets genombrottsår. Inte minst efter guldbragden på SM i Falsterbo och dubbla segrar i SWB Stallion Trophy.

Efter att ha rankats som nummer tre på listan över Sveriges hetaste unga hoppstjärnor i fjol börjar han 2021 med att kliva upp på förstaplatsen på Aftonbladets rankningslista – med omdömen som ”cool kille som charmar alla” och ”fokuserad, avslappnad och målmedveten hardworker”. Topputsikten delar han med en annan stor talang, nämligen Wilma Marklund, som håller sig kvar på guldplatsen sedan förra året.

Tre utmanande omgångar blev det på SM i Falsterbo, innan André Brandt gick i mål som YR-mästare med unghäststjärnan Thelma Hästak. Detta efter en gastkramande sista runda där han hade avgörandet i sina händer.
– Både jag och Thelma hade bara startat på den här höjden två gånger så det var fantastiskt att det kunde gå så bra. Det är det jag kommer minnas mest från det här året, säger han till Aftonbladet.

Kvittot på ett väl utfört jobb kom i oktober då Thelma Hästak fick en ny ryttare i världsfyran Peder Fredricson. Ett känslomässigt avbräck för Hästakberidaren André Brandt som dock jobbar vidare mot stjärnorna med fler lovande hästar i stallet, inte minst hoppkanonen Casanova Hästak.

Något som kan behövas med tanke på att 2021 blir André Brandts första år som senior. Han tävlar dock redan mot senioreliten med den äran, men för att etablera sig i seniortoppen blir flödet av riktigt bra hästar än viktigare. Med framgångarna från 2020 i ryggen lär dock fler ha fått upp ögonen för vad han kan uträtta i sadeln.
– När en dörr stängs öppnas tre andra, eller vad man brukar säga, säger han och hintar samtidigt om en hemlig blivande stjärnhäst.

Läs mer om André Brandts väg mot toppen (låst artikel) och hur han ska bli bäst bland seniorerna – och få reda på vilka andra unga hoppstjärnor som Aftonbladet rankar som hetast inför det nya året.

Initierade läsare kan säkert gissa sig till några av talangerna utifrån motiveringar som ”en envis hästnörd som hittat en jämnhet i hur hon presterar resultat” och ”får hoppningen att se enkel ut och rider med små medel”.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden