Hoppning
8 juli 2020 09:17

Sveriges hetaste unga hoppstjärnor rankade

TopplistaAftonbladet har gjort en spaning och rankat ”Sveriges tio hetaste unga stjärnor i hoppsporten” just nu. Viljan och kärleken till hästarna har avgjort vilka som platsar. Här hittar du listan.

Sveriges hetaste unga hoppstjärnor rankade
André Brandt på Thelma Hästak. Foto: Pernilla Hägg

Aftonbladet har rankat ”Sveriges tio hetaste unga stjärnor i hoppsporten” just nu. I teasern till artikeln ger kvällstidningen ledtrådar till några av de unga talangerna: ”hoppar bak och fram”, ”har egen tv-serie”, ”cancern tog ena ögat” och ”dotter till Henke Larsson”.

Aftonbladet har spanat sig fram till vilka som platsar på tio i topp-listan enligt flera avgörande kriterier, bland annat vilka som kan hitta rätt hästar, själva eller via kontakter, och utveckla dem till toppen. Att klara pressen är en annan viktig faktor, men att ha viljan och verkligen älska hästar, att vara hästnörd i ordets alla betydelser, är absolut avgörande.

Med det sagt delas förstaplatsen på topplistan av två talanger: Wilma Marklund och Erik Nordström. Den förstnämnda har via Young Riders Academy fått möjlighet att utvecklas som ryttare hos ingen mindre än Henk Nooren, medan Erik Nordström just blivit en del av ”EEE Showjumping” tillsammans med 14-åriga Ebba Danielsson. Den sistnämnda kommer säkerligen att synas på topplistan nästa gång Aftonbladet gör en spaning. Och för den som inte visste passar ”cancern tog ena ögat” in på just begåvade Wilma Marklund.

Trea på listan är ingen mindre än supertalangen André Brandt, som trots begränsade egna medel lyckats ta sig till den främsta eliten bland Sveriges unga ryttare. Hästaks unge beridare är ett under av ödmjukhet och ridkänsla, som vi sett på unghäst-VM och alla Sveriges stora arenor.

Initierade läsare kan säkert gissa sig till vilka fler som platsar på den ärofyllda listan, ”dotter till Henke Larsson” är kanske inte så svårt att lista ut. Det finns också några spännande bubblare med på listan. Bland annat junioren som skrällde till och vann young rider-SM inomhus förra året.

Hela listan med motiveringar hittar du hos Aftonbladet (låst artikel).

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden