Hoppning
27 september 2020 20:02
Ridsportplus

Framgångar för svenska ungdomar i nationshoppning

AndraplatserFör första gången i år kunde svenska hoppungdomar delta i en nationshoppning och möta andra europeiska lag. Både young rider-laget och childrenryttarna red hem andraplatser i tuff konkurrens. − De har gjort det väldigt bra, säger Henrik Lannér, lagledare för ungdomsryttarna.

Framgångar för svenska ungdomar i nationshoppning
Prisutdelning med munskydd var det som gällde för det svenska young rider-laget i Belgien. Foto: Anders Lundgren

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  De senaste dagarna har omkring 25 ponny- och hästryttare från Sverige deltagit i tävlingarna i Opglabeek, Belgien, och under söndagen avgjordes nationshoppningen för lagen, där Sverige deltog med lag i såväl ponny som children, junior och young rider.

  Childrenryttarna var först ut att ta en andraplats. I laget ingick Linn Arvidsson, Glenmorangie, Svea Tegnestedt, Clintamo, Ebba Danielsson, Validento, och Emil Jönsson, Be Special, och de kom tvåa efter Tyskland i nationshoppningen, där sex nationer deltog.

  Lite senare var det young rider-lagets tur att göra om samma sak. Laget kom tvåa efter  Belgien, och i laget startade Wilma Marklund, Carlogero, Elsa Johansson, Kato van de Nachtegaele, Andre Brandt, Thelma Hastak, samt Ottilia Lundgren, A Brightwood Ursa Major.

  Ottilia tog också tidigare i veckan en fjärdeplacering i en 1,45-hoppning med A Brightwood Ursa Major.

  − Det är väldigt bra gjort av young rider-laget att komma tvåa. Det var första nationshoppningen för året, och hög standard på tävlingen med krävande banor, säger Henrik Lannér, landslagsledare för juniorer och young riders.
  − Dessutom var det flera starka ridsportnationer med, som Tyskland, Belgien, Nederländerna, Italien och Schweiz, fortsätter han.

  200927 Prisutdelning Opgkabeek 1 Foto Anders Lundgren
  Belgien, Sverige och Tyskland på prispallen i nationshoppning för young riders. Foto: Anders Lundgren

  Debutanter bland juniorerna

  Juniorerna hade det lite tuffare och laget slutade fyra bland de sex lagen.
  − De gjorde bra ifrån sig, särskilt med tanke på att några var med i sådana här sammanhang för första gången och därmed inte har så stor rutin. Men alla gjorde fina rundor, säger Henrik Lannér, som också berömmer childrenryttarnas insats.
  − De var jätteduktiga och slutade tvåa i sin klass.

  Ponnylaget hade bara tre ryttare till start och med nedslag för alla ryttarna blev det ingen framskjuten placering för den svenska ponnylaget.

  Munskydd på

  Säkerheten var hög på tävlingsplatsen i Opglabeek och munskydd var obligatoriskt så fort ryttarna inte satt till häst, eller satt ner för att äta.
  − Det kändes märkligt, men efter några dagar vänjer man sig, säger Henrik Lannér som i Opglabeek hade sitt första utlandsuppdrag som lagledare.
  − Just nu får förbundets ledare åka utomlands, men det kan ändra sig snabbt, säger han.

  Några fler officiella nationshoppningar för ungdomarna blir det inte i år. Möjligen kan det bli svenskt deltagande vid inofficiella nationstävlingar i Vilhelmsborg, Danmark, inom kort, men det är ännu inte beslutat.

  − Sedan blir det tävlingar på hemmaplan, och där kommer bland annat SM att ha betydelse, säger Henrik Lannér.

  Resultat

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 102 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden