Hoppning
24 juni 13:09

Ändring i svenska truppen – de hoppar GCT på Stadion

GCT StockholmPå fredag startar Global Champions Tour på anrika Stockholm Stadion. Det står nu klart vilka ryttare som rider de femstjärniga klasserna - här hittar du hela listan.

Ändring i svenska truppen – de hoppar GCT på Stadion
Henrik von Eckermann kommer tillbaka till Stadion för att försvara sin GP-seger med King Edward. Foto: Roland Thunholm

Global Champions Tour rids 28-30 juni på Stadion i huvudstaden – det blir den nionde deltävlingen under årets tour.

Åtta svenska ryttare är uttagna, bland dem världsettan Henrik von Eckermann som kommer tillbaka med King Edward för att försvara segern från förra årets Grand Prix.

För en månad sedan offentliggjordes de första svenska ryttarna, bland dem fanns Malin Baryard-Johnsson med – hon har ridit de flesta GCT-meetingen under året men nu är hon inte längre en del av den svenska truppen till Stockholm. Ridsport har sökt förbundskapten Henrik Ankarcrona utan framgång, men till Radiosporten säger han att det beror på att H&M Indiana, som hoppade i Rotterdam i helgen, behöver vila.

Hemmahoppen möter motstånd från bland andra Marcus Ehning, Ben Maher, Max Kühner, Christian Ahlmann, Simon Delestre, Kent Farrington och Jessica Springsteen, som rider för GCL-laget Stockholm Hearts.

Utöver GCT-klasserna kommer unga talanger, både hästar och ryttare, att inta stadion. Nytt för i år är att children- och ponnyklasserna för första gången arrangeras på internationell nivå, som en del av Young Talents-klasserna.

Svenska hoppryttare GCT

Henrik von Eckermann
Peder Fredricson
Wilma Hellström
Angelica Augustsson Zanotelli
Evelina Tovek
Linda Heed
Emma Emanuelsson
Erika Lickhammer van Helmond

Samtliga hoppryttare GCT Stockholm
GCT Stockholm
Start- och resultatlistor

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden