Hoppning
18 mars 2019 12:00

Angelie von Essen GP-placerad i Spanien

InternationelltUnder helgen har de svenska blickarna främst blickats mot Nederländerna där de blågula ryttarna haft hejdundrande framgångar. Men även i andra länder runt om i Europa har de svenska ryttarna plockat höga placeringar - i Spanien tog Angelie von Essen en GP-placering över 1,55-hinder.

Angelie von Essen GP-placerad i Spanien
Angelie von Essen GP-placerade sig över 1,55-hinder i Spanien. Arkivbild. Roland Thunholm

I spanska Vejer de la Frontera är ett flertal svenskar stationerade och de plockar en lång rad framskjutna placeringar i de högre klasserna. När vecka fem av Sunshine Tour avslutades med en Grand Prix över 1,55-hinder tog Angelie Von Esssen och Cochella en placering. Med fyra fel i grundomgången blev det en trettonde plats bland 49 startande, och Angelie red hem drygt 3 000 kronor i den fyrstjärniga klassen.

Resultat Vejer de la Frontera

I Vilamoura, Portugal, blev den en femteplats för Jennie JuhlinBeyonce efter två felfria rundor i trestjärnig klass. Bland 50 startande ekipage var Jennie en av sju dubbelnollor, och hon red hem drygt 18 000 kronor. Hindren låg på 1,50 i omhoppningen.

Resultat Vilamoura

I belgiska Lier placerade sig Erika Lickhammer och Toupie Du Quesnoy på en sjunde plats i tvåstjärnig Grand Prix och kunde kvittera ut drygt 10 000 kronor. Klassen hade 47 startande och Erika var en av åtta felfria ryttare i grundomgången. Klassen gick över 1,50 i omhoppningen.

Resultat Lier

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden