Hoppning
2 mars 2019 19:18

Framgångar för svenska hoppryttarna – Evelina Tovek GP-placerad i GCT

Blågula placeringarDe svenska ryttarna fortsätter plocka fina placeringar runt om i världen. I Doha knep till exempel Evelina Tovek en GP-placering över 1,60-hinder.

Evelina Tovek avslutade tävlingarna i Doha med en GP-placering tillsammans med Dalila de la Pomme (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

Evelina Tovek har haft ett bra meeting i Doha, Qatar. Som Ridsport tidigare berättat blev det dubbla felfria rundor i GCL-preminären och åttonde plats både individuellt och med laget Scandinavian Vikings under lördagen (läs mer här).

Framgångarna fortsatte under lördagskvällen för Evelina Tovek. I meetingets avslutande femstjärniga Global Champions Tour Grand Prix över 1,60-hinder tog Evelina och Dalila de la Pomme en elfte plats bland 33 startande. Endast fem ekipage tog sig till omhoppning, så Evelinas sex fel i grundomgången räckte till placering. I prispengar blev det närmare 40 000 kronor för Evelina, och klassen vanns av Frankrikes Julien EpaillardUsual Suspect d’Auge.

Resultat Doha

I spanska Vejer de la Frontera fortsätter Jacob Hellström plocka placeringar i de högsta klasserna. Under fredagen blev det en åttonde plats i den fyrstjärniga 1,50-klassen med 69 startande. Felfritt i grundomgången med Jus D’Orange van’t Bisthof och fyra fel i omhoppningen gav en utdelning på närmare 8 000 kronor. Klassen vanns av tyske Marcel MarschallFenia van Klapscheut.

Även Angelie von Essen har haft framgångar i Vejer de la Frontera. I lördagens fyrstjärniga 1,45 red hon hem en andraplats med Estella efter två felfria rundor. Klassen hade 60 startande och vanns av Alexandra Paillot, Frankrike, på Pembroke 3. I prispengar blev det drygt 50 000 kronor för Angelie von Essen.

Resultat Vajer de la Frontera

I Wellington, USA, har Petronella Andersson tagit flera placeringar i de högre klasserna. I torsdags blev det en åttonde plats i 1,50 med Doryane HDH som gav drygt 8 000 kronor. Under fredagen blev det en femte plats i fyrstjärnig 1,45 på Bacardi med drygt 20 000 kronor i prispengar.