Ridsport Play
8 april 2022 18:32
Ridsportplus

Ankarcrona har gott hopp inför finalen

Världscupen i hoppning"Det har varit väldigt bra ridet av Jens, och jag är inte förvånad. Det är helt enligt plan." Hoppningens förbundskapten Henrik Ankarcrona är på plats i Leipzig och följer världscupfinalen. Och han säger att de svenska ekipagen är redo för avgörandet på söndag.

Ankarcrona har gott hopp inför finalen
Henrik Ankarcrona, Angelica Augustsson Zanotelli och hennes man Marlon Modolo Zanotelli Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Efter de två första omgångarna i världscupfinalen i hoppning är Jens Fredricson bara ett nedslag från medaljplats, efter den felfria rundan på torsdagen och ett nedslag på fredagen.
− Det var svårt i går och väldigt bra ridet av Jens, kommenterar förbundskapten Henrik Ankarcrona, som är nöjd med båda svenskarnas insats så här långt.
− Våra svenska hästar har hoppat fint, och nu får de en vilodag där de blir omhändertagna. De joggas lätt och sedan blir det vetcheck inför finalen.

Debutanthäst och rutinerad ryttare

Han och ryttarna får nu gå igenom rundorna och se vad de kan lära inför söndagens final.
− För Angelicas häst är det första inomhusmästerskapet, så det handlar om att tänka utifrån förutsättningarna som bjuds varje dag.
− Jens är väldigt rutinerad som ryttare och har ridit många mästerskap och finaler. För båda ekipagen handlar det om att plocka ut det vi kan, samtidigt som vi bygger hästarna starka för framtida mästerskap, säger Henrik Ankarcrona.
Han konstaterar att hindren inte är maxade men banorna är utslagsgivande.
− Det har varit några utmanande svängar, men det blir bra sport.

Angelica Augustsson Zatonelli-kalinka Van De Nachtesgaele 6 220408 Rt
Angelica Augustsson Zatonelli och Kalinka van de Nachtegaele fick ett nedslag i fredagens runda. Foto: Roland Thunholm

Första rundan var hon lite för exalterad
Angelica Augustsson Zanotelli

Angelica Augustsson Zanotelli gör sin första världscupfinal, och är väldigt nöjd med fredagens runda där det blev ett nedslag.
− Hon hoppade fantastiskt, och hon brukar bli bättre för varje dag. Hon har mycket energi, så första rundan var hon lite för exalterad, men ju mer hon tävlar desto mer kommer hon in i det, säger Angelica om Kalinka van de Nachtegaele.

− Det är jätteroligt att vara med. Jag har aldrig ridit ett inomhusmästerskap, och jag ser fram emot söndagen, men att ta medalj blir nog svårt, säger Angelica som inför söndagen har 17 fel och ligger på plats 21 av de 30 i finalen.

I topp ligger McLain Ward, USA, med noll fel efter två omgångar. Jens Fredricson ligger på nionde plats med 8 fel, och har därmed chans på en riktigt bra slutplacering.
− Våra hästar och ryttare har visat att de är redo för uppgiften att gå final på söndag, säger hoppningens förbundskapten Henrik Ankarcrona.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden