Dressyr
3 juli 14:10

”Anklagelserna är falska”

Misstänkta övergreppAnklagelserna om sexuella övergrepp som riktats mot en av de amerikanska lagryttarna i Aachen har skapat diskussioner på plats. Nu har den anklagade familjen gjort ett uttalande.

”Anklagelserna är falska”
De misstänkta övergreppen ska ha begåtts när den idag vuxna kvinnan var 13 år gammal. Bilden har inget samband med artikeln i övrigt. Foto: Istock

I samband med Nations Cup i Aachen uppdagades det att den amerikanska lagryttaren Benjamin Ebeling anklagas för sexuella övergrepp i USA. Enligt den civila stämningsansökan, som lämnats in till rätten i Ventura County i Kalifornien, ska hans föräldrar misslyckats med att skydda det vid tillfället 13-åriga offret från att utsättas av sonen.

Nyheterna om anklagelserna har blivit en snackis i Aachen där Benjamin Ebeling startade i torsdagens Grand Prix och lördagens Grand Prix Special.

”Korrupta motiv”

”Anklagelserna är falska och skandalösa”, säger familjen Ebeling nu i ett uttalande. Vidare meddelar man att juridiska åtgärder kommer att vidtas för att rentvå familjen från anklagelserna, som man säger grundar sig på ”korrupta motiv”. Det rapporterar sajten Dressage News.

Det är ingen slump att anklagelserna kommer fram i samband med dressyrens största tävling i Aachen, menar familjen.

”Den målsägande och de som står bakom henne är ute efter att förstöra en ung mans karriär på väg uppåt för andras vinning”, fortsätter uttalandet vidare. ”Ben har till fullo samarbetat både med Safe Sport och polisen.”

Det ska också noteras att det inte har vidtagits några straffrättsliga åtgärder, menar man från familjens sida.

Benjamin Ebeling ingår alltjämt i det amerikanska landslaget.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden