Körning
20 oktober 2022 15:00

Ännu ett wild card till Fredrik Persson

SIHS 2022Trion av kuskar som körde hem medaljerna på VM nyligen - Boyd Exell, Ijsbrand Chardon och Michael Brauchle - kommer till Sweden International Horse Show och kör världscupen i fyrspann i november. I år finns även Fredrik Persson med i startfältet, då han fått ett wild card.

Ännu ett wild card till Fredrik Persson
Fredrik Persson fick agera för-kusk när världscupen i fyrspann skulle avgöras i Friends förra året. Nu kommer han själv till start, efter ett wild card. Foto: Roland Thunholm

2021 var Fredrik Persson på plats i Friends Arena och körde utom tävlan, men efter årets framgångar med sitt nya spann har han nu återigen fått ett wild card till tävlingarna.

– Friends är alltid en höjdpunkt, kul att vara tillbaka. Jag är glad att få chansen mot det här gänget med ett wildcard, riktigt roligt att få mäta sig med detta startfält, säger han till Ridsportförbundet.

Fredrik Persson möter mesta möjliga motstånd under Sweden International Horse Show – samtliga VM-medaljörer kommer till start. Australiens Boyd Exell, nybliven sexfaldig världsmästare, har fem raka segrar i Friends Arena, och Ijsbrand Chardon (Nederländerna) och tyske Michael Brauchle lär ge honom en hård match.

– Det är väldigt duktiga inomhuskuskar som kommer, jag har stor respekt för dem. Det kommer att bli en tuff tävling, konstaterar Fredrik Persson.

Deltävlingen i Stockholm, som är den fjärde under världscupsäsongen 2022/2023, körs med en uppvärmningsklass under fredagskvällen och den avgörande världscupklassen på lördag kväll.

Deltagande kuskar SIHS 2022

Boyd Exell, Australien
Ijsbrand Chardon, Nederländerna
Michael Brauchle, Tyskland
Glenn Geerts, Belgien
Dries Degrieck, Belgien
Fredrik Persson, Sverige

Program Sweden International Horse Show

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden