Körning
26 september 2022 06:21

Boyd Exell mästerlig – igen

MästerskapLegendaren Boyd Exell, Australien, tog sin sjätte VM-titel i Italien på söndagen. Svenske deltagaren Fredrik Persson hamnade längre ner i resultatlistan, men fick de svar han ville ha från sitt fyrspann.

Boyd Exell mästerlig – igen
Boyd Exell visade mästarklass. Foto: FEI/Christophe Tanière

Australiens Boyd Exell visade återigen att han är kung i körningens värld.

I söndagens precisionskörning i italienska Pratoni säkrade han sitt sjätte VM-guld, denna gång i regn och rusk.
– Jag kände pressen av att ha fantastiska hästar och jag ville inte svika dem, säger världsmästaren i ett pressmeddelande från Internationella Ridsportförbundet, FEI.

Sveriges Fredrik Persson slutade på 15:e plats och tycker sig ha fått de svar han ville ha från sitt relativt orutinerade spann.
– Jag ville veta att hästarna håller nivån för mästerskap, det vet jag nu. Jag vill inte bara åka till mästerskap för att delta, det ska finnas potential, det gör det nu, säger Fredrik Persson till Svenska Ridsportförbundet, SvRF.
– Sporten utvecklas och jag kör lite för mycket på säkerhet. Det räcker inte. Man måste köra i ett högre tempo och ändå klara tekniken, man kan inte bara köra bekvämt och ha koll då kommer man inte dit man vill, säger Fredrik Persson.

De 19,77 felen som svensken fick på söndagens precisionskörning på VM:s sista dag handlar delvis om det, menar han.

I lagtävlingen gick guldet till Nederländerna.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden