Sverige
28 oktober 2017 06:10

Anställda på ridskolor får arbetskläder

AvtalI fortsättningen ska arbetsgivaren stå för ridbyxor, hjälm och skyddskläder. Detta enligt fackförbundet Kommunals nya avtal med Arbetsgivaralliansen gällande idrott.

Anställda på ridskolor får arbetskläder
Nu ska arbetsgivaren stå för varma kläder till personal på ridskolor. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Lottapictures

– Vi är jätteglada över det, och att det även gäller varma kläder, säger Jörgen Gustavsson, ombudsman, Kommunal, till tidningen Kommunalarbetaren.

Enligt det nya avtalet ska den arbetsgivare som ställer krav på ridbyxor och ridstövlar också betala dessa. Dessutom ska arbetsgivaren stå för överdragskläder, varma kläder och handskar. Om arbetet kräver hjälm, skyddsskor, regnkläder och gummistövlar ska det också betalas av arbetsgivaren. Arbetsgivaren ska också stå för tvätt av överdragskläder.

Det här avtalet gäller ungefär 100 medlemmar som arbetar på rid- och golfklubbar som är anslutna till Arbetsgivaralliansen.

Avtalet löper från den 1 november 2017 till den 31 oktober 2020 och innebär också en lönehöjning på 1 700 kronor som fördelas över tre år.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden