Blogg
28 maj 2014 05:53

Äntligen börjar det lossna

Nu har det gått ett tag sedan jag skrev och det har hänt en hel del. Förra veckan startade jag och Bambi vår andra Novice och vi slutade tredje plats! Äntligen lossnade alla tre moment.

 I dressyren fick vi 34.5 och i hoppningen var vi nolla. Hoppningen orsakade en del hel problem så i och med att vi var nolla klättrade vi i placering. Det var en hel del tajta avstånd och det var ganska stort byggt. I terrängen var vi nolla på hinder och men fick med oss 2.8 tidsfel. Det var en terrängbana som reds väldigt väl. Jag åkte till Aston Le Walls vilket är ca 3 timmar enkel väg, lååångt när man kör själv. Men verkligen värt det! Det är ett jättefint ställe med mycket mark vilket ger dem möjlighet att ändra terrängbanorna inför varje tävling.
 
Igår var det sedan dags för tävling igen och hör och häpna vi fick med oss en rosett hem då också! Vi förbättrade vår dressyr och fick 33.5, var sedan nolla i hoppningen som skapade än mer problem än hoppningen i Aston och i terrängen var vi nolla. Dock hade det regnat en del och de hade hållit tävlingar hela helgen så marken var inte toppen. Därav tog jag det lugnt och tog ut svängarna etc. Vi fick med oss en hel del tidsfel, hela 20! Men jag har en hel, väldigt nöjd häst som såg 100% ut i morse när vi travade upp honom.
 
Något som jag verkligen lärt mig gällande upplägg är att du måste se till att avväga hur mycket du kan riskera. Om det varit en väldigt viktig tävling för mig hade det varit en annan femma men det var bara en dag för oss att samla på oss erfarenhet. Självklart är det alltid roligt att bli placerad men det är viktigast att ha en hel häst i slutändan. Med det sagt vet vi alla att allt kan hända när det kommer till hästar..
 
Här på gården har det varit bråda dagar. Igår lämnade lastbilen gården med fem hästar för att styra kossan mot Irland och Tattersalls. Två stycken går 1*, två 2** och en 3***. En av mina favorithästar, Gaucho, ska gå den trestjärniga. Han ser inte ut mycket för världen men han är helt fantastik att rida och han är grym i hoppningen! Föregående vecka har alltså varit full av förberedelser och hästarna har trimmats för att vara på topp denna veckan. En av våra teammedlemmar var hemma i Ungern för en veckas semester och en annan teammedlem var iväg och tävlade. Så vi hade en riktigt busy week och vi var två man mindre än vanligt.. Det är en orsak till att jag inte skrivit på ett tag. Har helt enkelt inte haft så mycket tid och ork över. För att tjäna lite extra pengar jobbar jag en kväll i veckan i den lokala puben. Det är väldigt roligt och skön omväxling i vardagen. Det har gjort att jag lärt känna många invånare av Hinton St Mary och fått en insyn på engelskt klassikt lantliv. Får se till att ta några bilder och lägga in i nästa gång.
 
Nu skriker sängen efter mig så tror det är bäst att jag masar mig dit. Ha det bra!

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden