Dressyr
22 december 2017 16:04

”Anton” på väg tillbaka efter skada

ComebackTinne Vilhelmson Silfvéns mästerskapshäst Don Auriello, "Anton", är i träning igen efter den skada som bland annat hindrade honom från att gå EM i Göteborg.

”Anton” på väg tillbaka efter skada
Tinne Vilhelmson Silfvén och Don Auriello har inte tävlat sedan i augusti förra året. Men nu börjar comebacken närma sig. Foto: Roland Thunholm

Don Auriello (HANN val f 2002 e Don Davidoff-White Star äg Antonia Ax:son Johnson) har inte tävlat sedan den avslutande küren på OS i Rio 2016. Det är en ligamentsskada som har stoppat honom.

Nu berättar dock Eurodressage att valacken åter är i träning och att Tinne Vilhelmson Silfvén planerar att starta honom i vår.
– Han är på väg tillbaka, men jag tar inte med honom till Wellington, det är för tidigt att starta honom där, säger Tinne Vilhelmson Silfvén till Eurodressage.

Sedan flera år är hon baserad i Wellington, USA, under vintern, och så även i år. Där blir det som vanligt tävlingsintensivt för såväl dressyr- som hoppekipage. Tinne Vilhelmson Silfvén tar med sig fyra hästar; Paridon Magi, Benetton Dream, Esperance och Etoine den här vintern.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden