Dressyr
17 november 2017 14:32

Tinne fyra i WC-uppvärmningen efter tysk trio

VärldscupdagsIsabell Werth toppade Grand Prix på världscuptävlingen i Stuttgart, tätt följd av två andra tyska ryttare. Tinne Vilhelmson Silfvén värmde snyggt upp inför küren med en fjärdeplats.

Tinne fyra i WC-uppvärmningen efter tysk trio
Tinne Vilhelmson Silfvén och Paridon Magi. Arkivbild: Kim C Lundin

I morgon fördelas nya världscuppoäng i världscupens tredje omgång. Tinne Vilhlemson Silfvén och Paridon Magi, som är det enda svenska ekipaget i Stuttgartdressyren, var åtta i  världscupen i Herning. Nu höll Tinne och EM-hästen den svenska fanan högt när de var sist ut i dagens Grand Prix. De landade på 74,020 procent samt en säker fjärdeplats bland de 16 till start.

”Han kändes så fin och vi fick bättre poäng än på länge” säger Tinne till förbundet och berättar att hon ville rida två världscupdeltävlingar innan det bär av mot vintersäsongen i Florida.
”Här får jag räkna alla poäng. I Florida får jag räkna en världscupstart i den ligan fullt ut. Sen kan jag rida två deltävlingar till, men får bara räkna halva poängen för mina placeringar”.

Framför Tinne var det tyskt tre gånger om i Grand Prix: Jessica von Bredow-Werndl/Zaire-E och Helen Langehanenberg/Damsey FRH som trea och tvåa, samt Isabell Werth som så många gånger förr i topp. Med drygt sex procents marginal på sina 82,080 segrade hon med EM-guldhästen Weihegold OLD (Old, f 2005, e Don Schufro-Sandro Hit).

Världscupküren går i morgon med start klockan 14.30.

Start- och resultatlistor

Weihegold och Isabell Werth har gjort en vana av att vinna. Här med EM:s andra medalj.
Weihegold och Isabell Werth tog täten, precis som i Göteborg när den här bilden togs. Arkivbild: MIkael Persson/MiP Meida

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden