Fälttävlan
8 februari 2021 06:19

ATG prisade legendarisk coach

HedersprisHan ledde brittiska landslaget under några mycket framgångsrika år och är numera rådgivare åt de svenska förbundskaptenerna i dressyr, hoppning och fälttävlan. I helgen prisades Göran "Yogi" Breisner för sina insatser på ATG:s gala.

ATG prisade legendarisk coach
Göran ”Yogi” Breisner, olympisk rådgivare till de svenska förbundskaptenerna i hoppning, dressyr och fälttävlan. Foto: Roland Thunholm

Vid årets Hästgala, travsportens motsvarighet till ridsportens Ryttargalan, prisas och hyllas travsportens främsta hästar och aktiva.

Sedan förra året delar ATG dessutom ut ett hederspris till någon inom ridsport och någon inom galoppsporten. Syftet är att hylla personer som har gjort och gör något positivt för sina sporter.

Nu berättar Svenska Ridsportförbundet, SvRF, att det var Göran ”Yogi” Breisner som fick ta emot ATG:s hederspris Ridsport vid helgens Hästgala.

Han har under lång tid varit bosatt i Storbritannien där han har lett det brittiska fälttävlanslandslaget till otaliga mästerskapsmedaljer.

Nytt uppdrag

När det uppdraget upphörde fångades svensken upp av Sveriges Olympiska Kommitté, SOK, och är sedan några år rådgivare åt de svenska förbundskaptenerna i dressyr, hoppning och fälttävlan. Han är dessutom uppskattad mentor för fälttävlansryttarna i SvRF:s utvecklingsprogram ATG Talang.

– Yogi har en fantastisk förmåga att förmedla kunskap på ett lättförståeligt sätt i en komplex sport som fälttävlan, samtidigt som han utmanar sina adepter att kliva utanför deras comfort zones, säger Ebba Adnervik, regerande svensk mästare och en av fälttävlansryttarna i ATG Talangs upplaga tidigare, till SvRF.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden