Fälttävlan
5 december 2020 16:09

Svenska ekipage med i toppen efter fyrstjärnig terräng

InternationelltBåde Therese Viklund och Ludwig Svennerstål är väl med i den fyrstjärniga långa klassen i Portugal efter lördagens terräng med en andra- och en femteplats inför söndagens avslutande hoppning.

Svenska ekipage med i toppen efter fyrstjärnig terräng
Therese Viklund och Viscera. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Lena Nyström

Det är i Barroca d´Alva, Portugal, som fler veckors tävlande i internationell fälttävlan pågår.

Under lördagen reds det bland annat terräng i den långa fyrstjärniga klassen med fina svenska insatser.

Allra bäst gick det för Ludwig Svennerstål och hans 13-årige Balham Mist (SHBGB val f 2007 e Mill Law-Rock King, uppf K L Jarvey, äg Andrew Ayres & Svennerstål Eventing). Ekipaget gick i mål efter terrängen med 0 fel, vilket det var ensamt om. Detta gjorde att Svennerstål klättrade från den åttonde plats det hade efter dressyren till en andra plats.

För dressyrspecialisten Therese Viklund och Viscera blev det en omvänd resa i resultatlistan. De låg låg tvåa efter dressyren med 28,8 straff, men efter drygt 10 straff för tiden ligger ekipaget femma inför söndagens avslutande banhoppning.

 

Klassen har 25 startande och 14 återstår efter terrängen. Sex ekipage strök sig efter dressyrmomentet.

Samantha Birch, Australien, leder tillsammans med Hunter Valley II, 1 straff före Svennerstål. Viklund är knappt 8 straff efter ledaren.

Resultat

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden