Dressyr
26 oktober 2019 17:46

Åtta dressyrekipage klara för finalen på Friends

UtvaldaDet blev två väl förberedda kvartetter som gick till final i Lövsta Future Challenge i dressyr. Det sista kvalet avgjordes i Linköping på lördagen och Alva Lander segrade i U25 medan Johanna DueBoje och Mazy Kövenhöj tog hand om segern bland de unga hästarna.

Åtta dressyrekipage klara för finalen på Friends
Alva Lander och Herbie Hancock Graftebjer vann det sista kvalet och har en av de fyra platserna i U25-finalen på Friends. Foto: Malin Larsson

Under lördagen avgjordes det femte och sista kvalet av Lövsta Future Challenge Dressage under tävlingarna på Linköpings Fältrittklubb. I den sista kvalomgången red ekipagen för första gången under säsongen samma program som de kommer att rida i finalen, FEI Grand Prix U25 vilket innebar en ökad svårighetsgrad. Dessutom är koefficienten på poängen höjd till 1.5 vilket innebar att sista omgången blev extra spännande både i klassen för U25-ryttarna och i klassen för de Unga hästarna.

Lördagen inleddes med klassen för U25-ryttarna där ledaren i poängligan, Alva Lander och Herbie Hancock Graftebjerg tog hand om segern med 69,915%. Med 68,205% knep Cecilia Bergåkra och Duschesse andraplatsen tätt följt av Emelie Aldenfalk och Winton på 67,692%.

-Jag är fantastisk glad över min häst! Det ska bli riktigt kul att få avsluta min U25 period genom att rida Lövsta Future Challenge finalen i Friends arena, säger Alva Lander i ett pressmeddelande från Lövsta Future Challenge.

I klassen för de unga hästarna stod Johanna DueBoje med sitt fuxsto Mazy Kövenhöj som segrare och domarna belönade dem med 71,795%. Emelie Nyreröd och Floppy Disc säkrade en finalplats med sina 67,521% och slutade på en andraplats följt av Sofie Lexner och Danny Black med 66,795% på en tredjeplats.

De kvalade ekipagen till finalen utav Lövsta Future Challenge Dressage är:

U25

•     Alva Lander, Herbie Hancock Graftebjerg, 144 poäng
•     Isabella Tovek, Happiness 26, 108 poäng
•     Lina Dolk, Languedoc, 95 poäng
•     Emelie Aldenfalk, Winton, 88 poäng

Unga hästar

•     Johanna DueBoje, Mazy Klövenhöj, 180 poäng
•     Emilie Nyreröd, Floppy Disch, 125 poäng
•     Ida-Linne Lundholm, Empire, 111 poäng
•     Kristian von Krusenstierna, It’s Ad Hoc, 102 poäng

Finalen av Lövsta Future Challenge Dressage rids på Friends Arena den 29 november under Sweden International Horse Show.

Resultat

Slutlig ranking Unga hästar

Slutlig ranking U25

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden