Dressyr
26 oktober 2019 17:46

Åtta dressyrekipage klara för finalen på Friends

UtvaldaDet blev två väl förberedda kvartetter som gick till final i Lövsta Future Challenge i dressyr. Det sista kvalet avgjordes i Linköping på lördagen och Alva Lander segrade i U25 medan Johanna DueBoje och Mazy Kövenhöj tog hand om segern bland de unga hästarna.

Alva Lander och Herbie Hancock Graftebjer vann det sista kvalet och har en av de fyra platserna i U25-finalen på Friends. Foto: Malin Larsson

Under lördagen avgjordes det femte och sista kvalet av Lövsta Future Challenge Dressage under tävlingarna på Linköpings Fältrittklubb. I den sista kvalomgången red ekipagen för första gången under säsongen samma program som de kommer att rida i finalen, FEI Grand Prix U25 vilket innebar en ökad svårighetsgrad. Dessutom är koefficienten på poängen höjd till 1.5 vilket innebar att sista omgången blev extra spännande både i klassen för U25-ryttarna och i klassen för de Unga hästarna.

Lördagen inleddes med klassen för U25-ryttarna där ledaren i poängligan, Alva Lander och Herbie Hancock Graftebjerg tog hand om segern med 69,915%. Med 68,205% knep Cecilia Bergåkra och Duschesse andraplatsen tätt följt av Emelie Aldenfalk och Winton på 67,692%.

-Jag är fantastisk glad över min häst! Det ska bli riktigt kul att få avsluta min U25 period genom att rida Lövsta Future Challenge finalen i Friends arena, säger Alva Lander i ett pressmeddelande från Lövsta Future Challenge.

I klassen för de unga hästarna stod Johanna DueBoje med sitt fuxsto Mazy Kövenhöj som segrare och domarna belönade dem med 71,795%. Emelie Nyreröd och Floppy Disc säkrade en finalplats med sina 67,521% och slutade på en andraplats följt av Sofie Lexner och Danny Black med 66,795% på en tredjeplats.