Hoppning
22 februari 2019 11:17

Auktionen med beslagtagna mästerskapshästar har startat

AuktionNär OS-ryttaren Emanuel Andrades hästar beslagtogs av FBI sent i höstas skapade det stora rubriker i internationell ridsportmedia. Nu har auktionen med de 14 hästarna startat.

Auktionen med beslagtagna mästerskapshästar har startat
Emanuel Andrade och Ricore Courcelle, vars högtss bud på fredagsförmiddagen är 35 000 dollar. Auktionen avslutas på tisdag. Foto: Stefanco Grasso/LGCT

Häromdagen satte auktionen med flera 1,60-hästar, inklusive ett par med mästerskapsmeriter, igång. Det var sent i höstas som OS-ryttaren Emanuel Andrades hästar, ägda av hans far, beslagtogs av FBI. Emanuel Andrades pappa Alejandro Andrade dömdes till tio års fängelse för omfattande ekonomisk brottslighet och hans tillgångar förverkades –  inklusive fastigheter, fordon, hästar, klockor, flygplan och bankkonton.

”World-Class Show Jumper Horse Auction on Behalf of the U.S. Treasury Department” startade i förrgår. Bland de hästar som auktioneras ut finns  Andrades OS- och VM-häst Hardrock Z. Andra med 1,60-meriter är Ricore Courcelle, Bonjovi och Clouwni. Den sistnämnda gick VM 2014 med Marlon Zanotelli.

Högsta budet på Tupac

På fredagsförmiddagen ligger auktionens högsta bud på 9-åriga Tupac van de Vrombautshoeve Z, som har gått 1,35–1,40. Ledande bud just nu är 37 000 dollar. Ledande på bud på 16-åriga OS- och VM-hästen Hardrock Z är i skrivande stund 29 500 dollar.

På några av de 1,40–1,50-meriterade hästarna har ännu inga bud lagts. Auktionen avslutas dock först på tisdag och än kan mycket hända i budgivningen.

Efter att hästarna hade beslagtagits var det först inte känt för allmänheten var de befann sig. I januari berättade Chronicle of the Horse att hästarna, sedan de beslagtogs, har stått på Delray Equestrian Center. Enligt managern Brandon Mills har hästarna tagits omhand på bästa vis och ridits av professionella ryttare, främst i markarbete. Spekulanter inför auktionen har haft möjlighet till provridning.

Länk till auktionen med aktuella bud

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 114 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden