Hoppning
8 januari 2019 12:44

OS-ryttarens beslagtagna topphästar säljs på onlineauktion

Auktion OS-ryttaren Emanuel Andrades tävlingshästar beslagtogs sent i höstas som en följd av hans pappas ekonomiska brottslighet. Snart kommer 14 hästar, inklusive en VM- och OS-häst, att säljas på en auktion på nätet.

OS-ryttarens beslagtagna topphästar säljs på onlineauktion
Emanuel Andrade, här med 1,60-meriterade Bonjovi. Foto: Starting Gate Communications

22-åriga Emanuel Andrades hästar, ägda av hans far, beslagtogs av FBI i november. Pappan Alejandro Andrade dömdes till tio års fängelse för omfattande ekonomisk brottslighet och hans tillgångar förverkades –  inklusive fastigheter, fordon, hästar, klockor, flygplan och bankkonton.

Emanuel Andrade, som tillsammans med sin far bodde i Wellington i Florida, har bland annat hoppat OS och VM för Venezuela. Hans senaste start var i september och då var han placerad i femstjärnig 1,60 i USA.

Media har rapporterat flitigt om fallet, men det var länge tyst om vad som skulle hända med de hästar som Emanuel Andrade har tävlat. Nu står det klart att de ska säljas på en onlineauktion i februari. ”World-Class Show Jumper Horse Auction on Behalf of the U.S. Treasury Department” lyder rubriken på auktionen.

Hålls igång

Bland de 14 hästar som ska säljas finns OS- och VM-hästen Hardrock Z och flera med 1,60-meriter, bland andra Ricore Courcelle, Bonjovi och Clouwni.

Chronicle of the Horse berättar att hästarna, sedan de beslagtogs, har stått på Delray Equestrian Center. Enligt managern Brandon Mills har hästarna tagits omhand på bästa vis och ridits av professionella ryttare, främst i markarbete. De har hoppats på lägre hinder.

”När vi kommer närmare försäljningen kommer vi att lägga till ytterligare professionella ryttare från Carriage Hill Farm, specialiserade på hoppning. De kommer att arbeta tillsammans med topptränare”, säger Brandon Mills om hur ska göra hästarna redo inför auktionen.

Lista över auktionshästarna och mer information om auktionen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 114 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden