Sverige
28 november 2017 16:13

Avelsprofilen Ann Westling har avlidit

UppfödareAnn Westling, Stuteri Stubbäng, har avlidit. Tillsammans med Carl-Johan Persson har hon fött upp många framgångsrika gångartshästar och suttit i flera avelsorganisationers styrelser.

Ann Westling och Carl-Johan Persson byggde upp Stuteri Stubbäng i Skåne tillsammans. De har bland annat fött upp framgångsrika gångartshästar som Wennica, vinnare av Breeders Trophy som 5-åring och deltagare på unghäst-VM med Pernilla André Hokfelt i sadeln. Deras uppfödning Gazella vann Scandinavian Open i Falsterbo som 7-åring. Ann Westling var delägare i Wladimir O.A 1138, som godkändes för avel men senare kastrerades.

Ann Westling var engagerad i svensk varmblodsavel på flera sätt. Hon satt bland annat med i Swede Horses och SWB:s styrelse. Tillsammans med Carl-Johan Persson instiftade hon ett extra penningpris till bästa gångartsuppfödare i respektive årskull i Breeders Trophy 2016 och 2017. Ann Westling har också fungerat som chef d´equipe för det svenska unghäst-VM-laget i dressyr.

Ann Westling avled efter en längre tids sjukdom och sörjes närmast av maken Carl-Johan Persson. Ann Westling blev 62 år gammal.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden