Hoppning
19 november 22:11

Båda svensklagen klara för final i GCL

LGCT-finalDet blev tätt mellan de två lagen med svenska deltagare, Shanghai Swans och Valkenswaard United, när semifinalen i GCL avgjordes i Prag i kväll. De två svenskarna som deltog gjorde båda starka insatser för sina lag, och en av dem satte en felfri runda.

Båda svensklagen klara för final i GCL
Peder Fredricson och Catch Me Not S nollade i semifinalen. Bilden är från en tidigare tävling. Foto: FEI/Liz Gregg

Tolv lag gjorde upp om platserna i semifinalen, och när bara två lag återstod hade nedslagen varit många och bästa lagresultat i tremannalagen var London Knights med 18 fel.

Shanghai Swans var näst sista laget ut. Christian Ahlmann med Dominator 2000 Z fick 5 fel, och  Malin Baryard-Johnsson med en lite hetsig H&M Indiana följde upp med ytterligare en rivning. Max Kühner, Elektric Blue P lade ytterligare 8 fel till lagresultatet 17 fel som ändå var det bästa så långt.

Sist ut var ledarna Valkenswaard United, där Marcus Ehning och en bockande Stargold fick med sig tre bommar, totalt 12 fel. Edwina Tops-Alexander och Fellow Castlefield rev redan andra hindret men det stannade vid det, förutom ett tidsfel, och så var det dags för lagankaret, Peder Fredricson vars Catch Me Not S tog sig an banan med friskt mod, klarade hinder efter hinder och gick i mål som ett av bara fyra felfria ekipage i klassen.

Laget slutade på 17 fel men en sämre tid än Shanghai Swans som därmed vann semifinalen. Båda lagen med svenska deltagare är dock med god marginal klara för finalen på söndag.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden