Dressyr
14 november 2020 20:55

Bagare redo möta proffsen i final

DressagePower I morgon är det dags för finalen i DressagePower Future Stars för hästar mellan sju och nio år. I startlistan bland idel proffsryttare finns heltidsbagaren Karoline Lundberg. "Det brukar vara så, alla proffsen och så kommer jag. Men det är kul att se alla de otroligt fina hästarna och ryttarna, jag vill bara bli bättre när jag ser dem," säger hon.

Bagare redo möta proffsen i final
Karoline Lundberg och hennes SirPrice. Foto: Privat

Åtta ekipage gör upp i finalen hos Linköpings Fältrittklubb. Bland ryttarna finns flera meriterade ryttare som Jeanna Högberg, Carl Hedin, Kristian von Krusenstierna och Johanna Due-Boje.

Innan större tävlingar gäller det för mig att inte överarbeta. Jag ska hålla honom smidig, han kan ju redan alla saker. Karoline Lundberg.

Den ryttare som haft tredje bästa procenten under kvalen till finalen är dock inget ryttarproffs. Det är Karoline Lundberg som jobbar heltid som bagare, och utöver det hinner med att både avla och tävla utöver.

– Det är långa dagar, tidiga morgnar och sena kvällar, men jag hinner. Vi hjälps åt på gården, framförallt min hjälper min bästa vän mig jättemycket, säger Karoline Lundberg i ett pressmeddelande från arrangören av DressagePower.

– Det brukar vara så, alla proffsen och så kommer jag. Men det är kul att se alla de otroligt fina hästarna och ryttarna, jag vill bara bli bättre när jag ser dem, säger Karoline Lundberg.

Egen uppfödning

Hennes häst heter SirPrice (SWB val f 2012 e Sir Donnerhall II-Andiamo) och är den tredje av Karoline Lundbergs uppfödningar som går svår dressyr.

– Innan större tävlingar gäller det för mig att inte överarbeta. Jag ska hålla honom smidig, han kan ju redan alla saker. Jag får nog tagga ner mig i stället. Jag är verkligen en tävlingsmänniska, jag måste ju rida bra i det här startfältet.

Kvalen i DressagePower Future Stars har gått i S:t Georg på nationella tävlingar. Finalen går i FEI Intermediaire I kür.

”Fantastiskt startfält”

– Även i år har vi ett fantastiskt startfält i finalen. Vi har utökat från sex till åtta finalister för att fler ska få se de här fina hästarna, tidigare har det varit väldigt bra hästar även utanför finalplats. Vi tror att hästarna i Future Stars är våra kommande mästerskapshästar, säger Peter Härnstam, en av DressagePowers grundare i pressmeddelandet.

Start- och resultatlistor

Webbplats, DressagePower

Livesändning

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden