Dressyr
13 november 2020 16:03

Vinnarskallar gör upp i juniorfinal

DressagePower Det här helgen är det dags för final i DressagePower där juniorerna har en egen final. Finalisterna Siri Ehrnrooth och Blanca Bosson är laddade till tänderna.

Vinnarskallar gör upp i juniorfinal
Siri Ehrnrooth har två hästar att välja mellan till juniorernas final. Foto: Zahlo Foto

Det är Linköpings Fältrittklubb som är värd för finalerna i DressagePower.

Junioren Siri Ehrnrooth går i tvåan på gymnasiet och har två hästar att välja på till finalen.
– Men man vet aldrig med hästar, om det händer något kan man alltid ta den andra, det är härligt, säger Siri Ehrnrooth i ett pressmeddelande.

Hennes kür går till musik av Lady Ga-Ga.
– Jag älskar att rida kür. Framför allt om man kan göra sitt eget program som passar hästen, det känns speciellt att rida. Man kan optimera vägarna och visa upp styrkor.

Bästa procenten under kvalen har junioren Blanca Bosson och hennes brors 13-åriga Cardon M haft med 73,875 procent. Nu laddar ekipaget inför finalen.

Blanca
Blanca Bosson ser fram mot finalen. Foto: Privat

– Det känns jättebra, jag är jättetaggad på finalen. Det ska bli kul att få tävla min kür igen, jag har bara tävlat den en gång, under SM, säger Blanca Bosson i pressmeddelandet.
Küren har låtar av The Weekend.
– Det är en av mina favoritartister. Jag gjorde programmet tillsammans med min bror Olle och min tränare Mattias Jansson, och har fått hjälp av Dressage and Music med musiken, säger Blanca Bosson.

Kristian von Krusenstierna, en av DressagePowers grundare, ser fram mot finalerna.
– Det ska bli så kul att se juniorfinalen. Vi har ett superstarkt startfält med flera vinnarskallar så kommer bli en riktigt bra tävling, säger Kristian von Krusenstierna i pressmeddelandet.

Även seniorerna, med bland annat Minna Telde, Lina Dolk och Tinne Vilhelmson Silfvén samt de unga ryttarna och unga hästarna har sina finaler i helgen.

Start- och resultatlistor,  LiveArena & DressagePower finaler

Webbplats, DressagePower

Livesändning

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden