Dressyr
24 augusti 2020 06:27

Helgens Intermédiaire-vinnare: ”Jättenöjd”

NationelltDet har ridits några Intermédiaireklasser på nationella tävlingar under helgen. På Hammarö Ridklubbs nationella tävlingar hade Anna Haag en bra helg med en seger och en andraplats. "Egeran var avspänd och fin men med några dyra missar som vi tränar vidare på," säger hon.

Helgens Intermédiaire-vinnare: ”Jättenöjd”
Det har varit flera nationella tävlingar i dressyr under helgen. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivbild: Roland Thunholm

Anna Haag vann söndagens Intermédiaire I med 67,941 procent tillsammans med sin Egeran M (NL val f 2009 e Painted Black-Ed King Hill NH, uppf G.J. Meyer, äg Anna Haag Dressage AB).
– Jag är jättenöjd med Egeran. Han var avspänd och fin, vilket var målet. Men det var några dyra missar som vi tränar vidare på, berättar Anna Haag.

Klassen hade sex startande och Josefin Ådeby/Zimtstern, Ledingenäs Dressage Club, blev tvåa med 66,176 procent.

Anna Haag och Egeran blev även tvåa i lördagens Intermédiaire I med 66,421 procent. Den här klassen hade nio startande och vanns av Nicole Jacobs/Herzeous, Ryttarsällskapet Grums, på 67,647 procent.

Anna Haag tävlar för Ledingenäs Dressage Club och har en gård utanför Knivsta. Hon har haft Egeran sedan han var tre år.
– Han är alltid full av energi, social, stor personlighet och ger en fantastisk ridkänsla, säger hon.

Resultat, Hammarö

Även på Stockholms Dressyrklubbs nationella tävlingar reds det Intermédiaire I på söndagen. Där var det tolv startande och segern gick till Hogsta Dressyrryttares Alva Lander/Davidoff (OLDBG val f 2009 e De Kooning-Dream of Glory, uppf Heinrich Ramsbrock, äg Alva Lander) med 69,167 procent.

Wallstanäs Ryttarförenings Anna Ödling blev tvåa med Spader Dam på 68,824 procent.

Resultat, Stockholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden