Sverige
12 maj 2021 14:43

Barn och vuxna får tävla från 1 juni

LättnaderBåde barn och vuxna kommer att få tävla från och med 1 juni. Dock i begränsad omfattning. Det meddelades vid onsdagens pressträff med regeringen och Folkhälsomyndigheten.

Barn och vuxna får tävla från 1 juni
Vad ändringarna i restriktionerna betyder i detalj för ridsporten står inte klart ännu. Foto: Istock

Från och med 1 juni blir det alltså tillåtet med matcher och tävlingar utomhus för både barn och vuxna. Även läger och cuper tillåts, både inom- och utomhus. Det meddelades vid onsdagens pressträff med regeringen och Folkhälsomyndigheten.

Publiktaket var planerat att lätta från och med 17 maj, men det får nu vänta till 1 juni. Vid inomhusevenemang gäller då fortsatt max åtta personer under förutsättning att det finns anvisade sittplatser. Utomhus tillåts 100 personer om det inte finns anvisade sittplatser och 500 personer om det finns sittplatser. Även restaurangerna kan se fram emot att få ha öppet till 22.30 istället för dagens 20.00.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden