Hoppning
12 februari 2022 16:34
Ridsportplus

Barreringsanklagelser på toppnivå i Irland

BarreringStjärnryttaren Ludger Beerbaum är inte den enda som ertappats med barrering på sistone. Efter ett anonymt tips tampas nu det irländska ridsportförbundet med barreringsanklagelser som går hela vägen upp till toppen.

Barreringsanklagelser på toppnivå i Irland
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Istock

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

I skuggan av barreringsavslöjandet kring stjärnryttaren Ludger Beerbaum är även det irländska ridsportförbundet, Horse Sport Irland, sedan nyligen involverad i en barreringshärva. Saken uppmärksammades först via ett anonymt brev med bilder som skickades till förbundet.

Enligt de anonyma uppgifterna ska hindermaterial som köpts in till officiella träningar även ha innehållit barreringsmaterial. Detta ska ha betalats av Horse Sport Ireland. Barreringsmaterialet ska ha varit tillgängligt i ”flera veckor om inte månader”, innan det anonyma brevet nådde Horse Sport Ireland. Det rapporterar irländska The Irish Field.

Chefen för Horse Sport Ireland, Joe Reynolds, är den som har signerat köpen som gjordes i maj förra året. Han förnekar dock all kännedom om att det även ska ha ingått barreringsmaterial i det hindermaterial som köptes in.

”Horse Sport Ireland sätter hästens välfärd främst som styrande organ för ridsporten i Irland”, säger man i ett officiellt uttalande. ”Varken styrelsen eller den operativa ledningen för Horse Sport Ireland skulle någonsin godkänna de träningsmetoder som påstås ha ägt rum”, säger man vidare.

Horse Sport Ireland har efter anklagelserna sjösatt en egen, oberoende utredning för att ”säkerställa att all träning följer regelboken”. Utredningen förväntades vara klar runt jul, men än så länge har inget rapporterats.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden