Hoppning
27 juli 2018 17:35

Bästa svensk dubbelt upp: Stephanie sjua i femstjärnig GP

GPFredagen på Hickstead-tävlingarna toppades med en Grand Prix över 1,60. För Stephanie Holmén och Flip's Little Sparrow blev det ännu en GP-placering att lägga till meritlistan.

Bästa svensk dubbelt upp: Stephanie sjua i femstjärnig GP
Stephanie Holmén och Sparven var i farten igen. Arkivbild: Roland Thunholm

Nation Cup-tävlingen, som är Sveriges sista chans att samla poäng i år, är Hicksteads riktiga nagelbitare. I dag väntade en annan höjdarklass i form av en  Grand Prix på 1,60 kallad BHS King George V Gold Cup.

För svensk del lyckades världscupkvalvinnarna Stephanie Holmén och Flip’s Little Sparrow (SWB, sto, f 2006, e Cardento-Robin Z, uppf Kristina Larsson, äg Grevlundagården i Vitaby AB/Astrid Ohlin) bäst. Steffi och Sparven var ett av sju ekipage i omhoppningen. Två nedslag på vägen mot mål placerade ekipaget på plats sju i den femstjärniga klassen.

Premiärvinnare

Klassen vanns av Nederländernas Kevin Jochems och Captain Cooper.  Den snart 23-åriga ryttaren tog därmed sin första femstjärniga GP-seger. Två svenska ekipage landade på fyra fel: Henrik von Eckermann med Flotte Deern 5 på placering tio tack vare att de var snabbaste fyrafelarna och Fredrik Jönsson med Cold Play på plats 14.

Även i torsdagens högsta klass, en 1,50, var Stephanie bästa svensk. Då red hon Carma (SWB, sto, f 2004, e Cardento-Ralmé , uppf Eva Ohlsson och Björn Lundgren, äg Pernilla Wassberg och Grevlundagården)  till en sjätteplats bland de drygt 40 till start.

Resultat

 

180224stephanieholmecarma2rt
Stephanie Holmén och Carma blev sexa i 1,50. (Arkivbild) Foto: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden