Hoppning
27 april 2018 17:39

Malin och Cue Channa femstjärniga GP-fyror – svensk triss i klassen

StyrkebeskedDen femstjärniga Grand Prix-klassen på 1,60 i Slovakien fick ett prima svenskt facit. Malin Baryard Johnsson med H&M Cue Channa fyra, medan Stephanie Holmén och Evelina Tovek också placerade sig snyggt.

Malin och Cue Channa femstjärniga GP-fyror – svensk triss i klassen
Malin Baryard Johnsson och H&M Cue Channa. Arkivbild: Roland Thunholm

På söndag gör det svenska laget sin årspremiär i Nations Cup och redan i fredagens höjdarklass visade svenskarna hur det ska ut.

Av de nära 50 ekipagen i Grand Prix-klassen på 1,60 på Nations Cup-tävlingen i Slovakien tog sig tolv vidare till den andra rundan. Av dem var inte mindre än tre svenskar som levererade i den femstjärniga konkurrensen: Malin Baryard JohnssonH&M Cue Channa, Stephanie Holmén Flip’s Little Sparrow och Evelina TovekMills Sheridan.

Malin och Cue Channa (SWB, sto f-06 e Cardento-Robin Z, uppf Susanne Persson) gjorde sin tredje 1,60 sedan EM i somras och nu visade ekipaget att de är tillbaka med full kraft på högsta höjden. Felfritt i första omgången följdes av lika felfritt igen.

Tiden, som troligen blev något längre då Cue Channa likt flera andra halkade till på gräset, räckte till en fin plats fyra och runt 160 000 kronor i prispengar. Snabbast bland de dubbelt felfria och således segrare var Philipp Weishaupt med Asathir (val f-07 e Diamant De Semilly-Papillon Rouge).

Fler svenska placeringar

Både Stephanie med Sparven och 1,60-debutanterna Evelina och Sheridan hade med sig ett nedslag från första omgången och fick ännu ett ner i andra rundan. Det resulterade i placeringarna elva respektive tolv.

Mer stabila resultat levererade Irma Karlsson/Chacconu som hade ett nedslag i första omgången. Femte svensken Henrik von Eckermann hade två ner med nygamla Newton Abbot, som han bara gör sin andra tävling på sedan återföreningen.

I fredagens tidigare klass som låg på 1,45 var Malin Baryard Johnsson och H&M Second Chance bästa svenskar. De placerade sig då på tredje plats och följde således snyggt upp torsdagens 1,40-seger. Även Stephanie Holmén var placerad i 1,45 på plats 14 med Clarence.

Resultat

Wcstephaniesparvenrt
Stephanie och Flips Little Sparrow, här i Göteborg, är en av fem svenskar i helgens Nations Cup-trupp. Foto: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden