Hoppning
2 februari 2018 08:28

Starkt startfält i Borås

NationelltNästa vecka rids Gina Tricot Grand Prix i Borås. Startfältet innehåller bland annat svenska världsstjärnorna Rolf-Göran Bengtsson och Peder Fredricson samt nyblivna världscupvinnaren Stephanie Holmén.

Starkt startfält i Borås
Rolf-Göran Bengtsson kommer till Borås för att rida Gina Tricot Grand Prix nästa helg. Det är första gången den svenska världsstjärnan gästar tävlingen. Foto: Navaz Sumar

Det är tionde året i rad som Gina Tricot Grand Prix rids i Borås ridhus! I ett pressmeddelande berättar arrangören om ett imponerande startfält med regerande Europamästaren Peder Fredricsson, EM-silvermedaljören Douglas Lindelöw, flerfaldiga svenska mästaren Helena Persson, tidigare Europamästaren för unga ryttare, Irma Karlsson, samt nyblivna världscupvinnaren Stephanie Holmén. Dessutom kommer Rolf- Göran Bengtsson, en av Sveriges mest framgångsrika hoppryttare genom tiderna till tävlingen för första gången.

– Jag ser verkligen fram emot att äntligen komma hem till Sverige och rida Gina Tricot Grand Prix! Jag har hört så mycket bra om tävlingarna och det är alltid roligt att tävla på hemmaplan inför den svenska publiken, säger Rolf- Göran Bengtsson i pressmeddelandet.

Det är ett fullspäckat schema med klasser från onsdag den 7 februari till söndag den 11 februari då den prestigefyllda Grand Prix-klassen avgörs. Däremellan innehåller programmet bland annat kvalet till Grand Prix som rids på fredag kvällen. Denna klass räknas in i Celebrationmiljonerna som löser ut om en ryttare lyckas vinna både fredagens klass och söndagens Grand Prix.

Det blir också en dressyrclinic tillsammans med Knytkalaset och Plantskolan och nya klassen Ladies Trophy. En annan nyhet är Alfab Pony Challenge där 20 ryttare gör upp om den åtråvärda titeln för första gången.

Under helgen går också de sista omgångarna av Krafft Young Rider Cup, Morgondagens Vinnare och Lövsta Future Challenge Jumping U25.

Arrangörens webbplats

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 112 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-