Sport
6 augusti 2012 20:54

Bättre kan det inte bli

De fyra brittiska guldryttarna var helt överens om att vinna OS-guld inför fullsatta läktare på hemmaplan, det är nog det bästa man kan göra.

Bättre kan det inte bli
Nick Skelton gör sitt sjätte OS och rider Big Star, som inte rivit en bom hittills i London.

54-årige Nick Skelton gör sitt sjätte OS, och han har väntat länge på ett guld.
– Jag har varit på många OS, och gjort många misstag. Publiken här har varit helt fantastisk, utan dem hade det inte gått.
Han sitter på en fantastisk häst, 9-årige KWPN-hingsten Big Star (e Quick Star), som många ser som storfavorit inför den individuella finalen.
– Det finns inget han inte kan göra. Han är den yngsta hästen här och han har ett fantastiskt huvud.

Skelton hade sällskap i guldlaget av Peter Charles och ”ynglingarna” Ben Maher och Scott Brash.
– Det är första gången de rider som ett lag. Men vi har haft väldigt bra uppladdning, sa förbundskapten Rob Hoekstra.

Efter en rafflande omhoppning om guldet blev det britterna som levererade bäst rundor – tre nollor och en med fyra fel (Scott Brash). Holland inledde omhoppningen bra men behövde aldrig ta in sin siste ryttare, Gerco Schröder, då två av lagkamraterna rivit. Holländarna visade dock inga sura miner.
– Vi vann ett silver idag. Vi hade ett bra lag, vi siktade självklart på guld och det fanns inget tvivel om att vi skulle kunna fixa det. Men vi är väldigt glada för silvret, konstaterade Jur Vrieling.

Saudiarabien låg i ledning efter söndagens första omgång. Efter att alla fyra lagryttarna dragit på sig varsitt nedslag så blev det till slut ett brons.
– Vi har haft OS som mål länge, det är där vårt fokus har legat. Vi har jobbat med att få hästarna redo för OS och nu kom resultaten, sa Kamal Bahamdan.

Resultat

Läs mer om dagens nationshoppning.

Hingstar Online

Just nu 131 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar