Hoppning
8 september 2019 23:13

Beezie Madden vann storvinsten i Calgary

Grand PrixEn miljon dollar blev vinsten för Beezie Madden, som vann Rolex Grand Prix i Spruce Meadows. Evelina Tovek slutade på sjunde plats efter två nedslag i omhoppningen.

Beezie Madden vann storvinsten i Calgary
Beezie Madden tog hem segern i GP i Spruce Meadows. Arkivbild

Det blev inga bonusar i Rolex Grand Slam, eftersom ingen lyckades ta hem mer än en seger i de olika Rolex Grand Slam-klasserna. Kent Farrington, som vann i Aachen, tog sig inte ens till andra omgången i Spruce Meadows.

Det gjorde däremot Evelina Tovek, som tillsammans med Dalila De La Pomme bjöd på en stark uppvisning. Dalila De La Pomme såg väldigt fräsch ut och det såg länge ut att gå vägen, trots darr på en bom mitt i banan. Men i slutet väntade två kombinationer på rad, först två stora oxrar och sedan en kombination av nätta smalhinder, och i den sista kombinationen föll båda hindren.

Ett tidsfel fick också adderas, och därmed slutade Evelina på 10 fel efter de två rundorna.

Steve Guerdat och Venard de Cerisy rev ett räcke tidigt i banan, och sedan samma hinder som Evelina, och slutade på 12 fel efter de två rundorna.
Max Kuhner och Chardonnay 79 följde därefter. Han rev ett hinder, och fick ett tidsfel.
Rowan Willis från Australien och Blue Movie fick också ett ner och stannade därmed på 4 fel.

Beezie Madden och Darry Lou blev den första dubbelnollan över hinder men fick ett tidsfel. När sista ryttaren ut, hemmaekipaget Erik Lamaze och Fine Lady S, rev två hinder var saken klar.

Beezie Madden tog hem GP-segern i Bruce Meadows för andra gången. Första gången var för 14 år sedan, 2005. Rowan Willis blev tvåa och Max Kühner trea.

Evelina Tovek slutade på en välförtjänt sjundeplats.
Totalt deltog fyra svenskar i Grand Prix, men bara Evelina tog sig till omhoppning.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden