Hoppning
20 juli 2019 19:15

Henrik von Eckermann rider inte Rolex Grand Prix

AachenDet blir ingen start i Rolex Grand Prix för Henrik von Eckermann. Mary Lou fick kämpa på den stora gräsbanan i Aachen, och nu väljer Henrik att spara på stoet. "Det finns så många tävlingar som kommer", säger Henrik, och nämner bland annat OS i Tokyo nästa år.

Henrik von Eckermann rider inte Rolex Grand Prix
Henrik von Eckermann har beslutat sig för att inte starta Toveks Mary Lou i Rolex Grand Prix (arkivbild). Foto: Jenny Schwieler Staaf

Henrik von Eckermann och Toveks Mary Lou startar inte i söndagens Rolex Grand Prix i Aachen. Eftersom Henrik van Dutch Masters i mars hade han möjlighet att vina en bonus på 2,6 miljoner kronor vid en GP-vinst i Aachen, men trots detta ställer han in. Anledningen är att Henrik upplevde det som att Mary Lou fick kämpa för de två felfria rundorna som hjälpte Sverige till lagsegern i Aachen.
– Även fast det känns jävligt jobbigt att inte rida, det är en Grand Prix man vill vinna, så säger min magkänsla att det inte är rätt, säger Henrik von Eckermann till SVT Sport om varför han drar i nödbromsen.

Stora gräsbanor är inte Mary Lous rätta plats

Henrik säger att han måste acceptera att stora gräsbanor inte är Mary Lous rätta plats. När hästarna får kämpa som Mary Lou gjort i Aachen ökar också skaderisken, och det är något Henrik är försiktig med. Han kommer troligen även att ställa in tävlingarna i Calgary som är en tävling liknande Aachen.
– Det finns så många tävlingar som kommer, säger Henrik, och han nämner det kommande Olympiska spelet i Tokyo nästa år även om det är långt kvar tills dess.

EM i augusti är inte helt uteslutet, och Henrik berättar att det pågår en diskussion om hur man ska göra med en start där.

Du kan se hela det långa klippet där Henrik von Eckermann förklarar anledningen till att han ställer in här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden