Sportnytt
28 maj 2019 06:31

Toveks Mary Lou toppar hopphästarnas vinstliga

VinnarhästÖver 500 000 Euro i inhoppade prispengar. Så ser framgångarna ut i pengar mätt för Toveks Mary Lou – och det är bara hittills i år.

Toveks Mary Lou toppar hopphästarnas vinstliga
Toveks Mary Lou toppar ligan öve världens vinstrikaste hopphästar 2019. Foto: FEI/Arnd Bronkhorst

Vinsten i CSI5* Rolex Grand Prix i ’s Hertogenbosch tidigare i år är en anledning, segern nyligen i CSI5* Grand Prix i Windsor är en annan till den stora intjänade prissumman som Toveks Mary Lou tillsammans med Henrik von Eckermann har åstadkommit så här långt under 2019. På sina 14 starter hittills i år har Mary Lou en segerprocent på 28.6 procent, och har blivit placerad i 57.1 procent av årets starter.

Med 510 995 Euro i prispengar hittills i år (närmare 5,5 miljoner kr) är hon den mest vinstrika tävlingshästen inom hoppningen, enligt Hippomundo Horse Ranking.

Tvåa kommer Lizziemary, tävlad av Danielle Goldstein, som hoppat ihop 408 765 Euro, bland annat via segern i Grand Prix vid GCT i Shanghai tidigare i år. Clooney 51 landar på tredjeplatsen. Han har tillsammans med Martin Fuchs fått i hop 356 441 Euro.

Nästa svenskridna häst på listan är H&M Christian K riden av Peder Fredricson. Ekipaget har hittills i år 239 485 Euro på kontot för intjänade pengar och landar på åttondeplatsen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 114 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden