Hoppning
15 juli 2022 17:11

Seger till Belgien i Falsterbo – mulen dag för Sverige

FHS 2022Det var platt fall för Sverige som slutade näst sist i Nations Cup i Falsterbo på fredagen. Vann gjorde Belgien före Nederländerna och Storbritannien.

Seger till Belgien i Falsterbo – mulen dag för Sverige
Rolf-Göran Bengtsson och Ermindo W stod för en av Sveriges ynka två nollrundor. Foto: Roland Thunholm

Sverige fick en drömstart med Jens Fredricson och Markan Cosmopolit som satte en säker nolla i första rundan av Nations Cup på fredagen. Därefter föll bommarna för Sverige som gick in i andra rundan med 12 fel, näst sist före Danmark.
– Det är mulet väder idag, inte bra. Vi får ta tag i det andra rundan och kämpa på, sa Rolf-Göran Bengtsson till SVT efter att ha ridit sistarundan för Sverige.

Men inte blev det bättre i andra rundan, där bommarna fortsatte att falla inför hemmapubliken som blev allt vissnare. Norge stod å sin sida för ett skrällresultat med en trippelnolla i första rundan. De fick sällskap av Storbritannien som ledde på tiden inför andra rundan.

Några omkastningar senare var det dock Belgien som fick kliva upp på pallen som segrare efter fyra nollor i andra rundan. Sverige slutade näst sist på 24 fel.

– Det var inte mycket som gick vår väg. Man kan diskutera varför, vi får ta lite tid på oss för att fundera på det, sa Henrik Ankarcrona till SVT efter nationshoppningen.

Resultatlista.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden