Dressyr
9 september 2021 22:08

Bella Rose akut opererad för kolik

Akut lägeIsabell Werths 17-åriga sto Bella Rose kommer inte att avtackas i Aachen som planerat nästa helg. Stoet opererades för kolik under onsdagen.

Bella Rose akut opererad för kolik
Isabell Werth och Bella Rose 2 tog silver på OS i Tokyo. Foto: FEI/Shannon Brinkman

Det var under onsdagen som Isabell Werths Bella Rose plötsligt insjuknande i kolik hemma i stallet i Reinberg i Tyskland.

Efter att stoet undersökts på klinik stod det klart att en operation var oundviklig, annan medicinering var utesluten.

– Lyckligtvis reste sig Bella Rose snabbt efter operationen. Hon har sedan ätit och hennes tarm fungerar normalt igen, säger veterinären Marc Koene i ett pressmeddelande på tyska ridsportförbundets hemsida.

Isabell Werth har trots det pågående europamästerskapet hunnit besöka Bella Rose på kliniken.

– Vi är alla mycket glada att Bella Rose klarade operationen så bra. Jag besökte henne i morse och hon hade då redan fått äta gräs igen, säger Isabell Werth som i uttalandet tackar veterinärlaget på djursjukhuset i Meerbusch.

Operationen innebär att planerna på att avtacka stoet i samband med CHIO Aachen och Nations cup kommande helg därmed går i stöpet. Isabell Werth kommer dock till start men i sadeln på DSP Quantaz, meddelas av det tyska förbundet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden