Hoppning
8 oktober 2019 09:58

Ben Maher klar för Friends

SverigeklarBrittiske toppryttaren Ben Maher, som i år bland annat tagit EM-silver och vunnit Global Champions Tour med Explosion W, kommer till Sweden International Horse Show i vinter.

Ben Maher klar för Friends
Explosion W är hingstens just nu mest framgångsrika avkomma. Ryttare är britten Ben Maher. Foto: Roland Thunholm.

-Förra veckan var jag i New York och tävlade i Longines Global Champions Tour. På plats hann jag prata med en av de absolut bästa ryttarna i världen just nu, engelsmannen Ben Maher. Nu har han tackat ja till att komma till Friends Arena, säger Malin Baryard- Johnsson, sportchef för Sweden International Horse Show i ett pressmeddelande.

Dressyrdrottning klar sedan tidigare

Sedan tidigare står det klart att flerfaldiga EM-guldmedaljören och världsettan i dressyr, Isabell Werth, är en av ryttarna till start Saab Top 10.

-Vilka ytterligare nio ryttare som gör Isabell Werth sällskap ser vi fram emot att berätta inom de närmaste veckorna, säger sportchefen i pressmeddelandet.

Sex kuskar kommer till start i fyrspannstävlingarna.

-Kuskarna, som gör upp om världscuppoäng under SIHS, bjuds in via det internationella ridsportförbundet, FEI. Kval till islandshästarnas världscup i tölt pågår för fullt och även där vet vi snart vilka ekipage som kommer till start under SIHS, säger Malin Baryard-Johnsson.

I inomhusfälttävlan blir det en kamp mellan de tre länder som som tog lagmedaljer på EM i Luhmühlen – Tyskland, England och Sverige.

Sweden International Horse Show pågår mellan den 28 november och den 1 december.

Arrangörens webbplats

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden