Hoppning
18 november 2019 19:33

Ben Maher om Explosion W: ”Han är som en maskin”

HyllningOm drygt en vecka rider britten Ben Maher in på Sweden International Horse Show i Friends arena. Först väntar dock Super Grand Prix för Global Champions Tours GP-vinnare i Prag dit han åker med stjärnan och världens högst rankade hopphäst Explosion W.

Ben Maher om Explosion W: ”Han är som en maskin”
Ben Maher och Explosion W visade vägen till EM-brons och OS-kval för Storbritannien i Rotterdam. Foto: Dean Mouhtaropoulos/FEI

Explosion W (val -09, e Chacco-Blue-Baloubet du Rouet, uppf W. Wijnen, äg Poden Farms) har haft ett minst sagt framgångsrikt år, med bland annat individuellt silver på EM i Rotterdam på den långa meritlistan.

Valacken petade i höstas ner Tovek’s Mary Lou från toppen på hästarnas världsranking WBFSH World Ranking List och räknas därmed som världens just nu mest framgångsrika hopphäst.

Men det är inte bara därför han betyder allt för sin ryttare Ben Maher.

I en känslosam film i sociala medier, inför helgens rafflande GCT-uppgörelse i Prag, berättar Maher historien om en häst som för alltid kommer att ha en plats i både brittens och publikens hjärta.

Ta fram näsduken och spana in filmen här:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden