Ridsport Play"Vi vill att hästen ska kännas lätt på ett ärligt sätt. Det får vi genom att hitta balansen", sade Benjamin Werndl i samband med sin clinic i Flyinge på söndagen. I den här filmade intervjun berättar han om upplevelsen som testryttare, vad han tycker om de svenska hästarna, hur han tränar sina hästar och om livet på gården i Tyskland.
Benjamin Werndl: ”Måste jobba med balansen”
Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.
Redan prenumerant?
Aldrig skapat ett digitalt konto?
Tysklandsbaserade Benjamin Werndl har tillbringat helgen i Flyinge där han under lördagen var testryttare vid finalen för de fyraåriga dressyrhästarna. På söndagen höll han dessutom i en clinic.
– Under lördagen blev jag imponerad över den generella kvalitén på hästarna som finns här i Sverige. Jag var här förra året, men i år var det ännu bättre. Jag måste säga att jag blev kär i några hästar, säger han.
I den filmade intervjun nedan berättar Benjamin mer om vilka budskap som det var viktigast för honom att skicka med till publiken.
– För det första vill vi hitta lätthet på ett ärligt sätt. Hur gör vi det? Jo, genom att hitta balans på ett ärligt sätt. Det börjar redan när hästen är ung. Med balans menar jag att jag inte behöver trycka hästen framåt och heller inte hålla tillbaka den. När man väl har hittat balansen så betyder det inte att man har den för alltid, det är något man måste jobba på, säger han.
– Som ryttare måste du kunna sitta i balans, ge efter framåt och då får man lätthet i ridningen. Då är det ärlig balans.
På gården i Aubenhausen, sex mil sydost om München i södra Tyskland, finns många hästar i olika utvecklingsstadier och åldrar. Där driver Benjamin sin tränings- och utvecklingsanläggning för dressyrhästar tillsammans med systern Jessica von Bredow Werndl. Där har de 50 hästar och 25 anställda.
Se intervjun med Benjamin nedan:
Så arbetar Ridsport
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.
Följ Ridsport på