Sverige
6 juni 19:40

Fulla ungdomar tjuvred och filmade Tiktok-klipp – häst blev halt

PolisanmältEn lektionshäst på Ulricehamnsbygdens Ridklubb har blivit halt efter att ett gäng berusade ungdomar filmat medan de försökt tjuvrida i hagen. Klippet lades sedan ut på Tiktok. Klubben har polisanmält händelsen.

Fulla ungdomar tjuvred och filmade Tiktok-klipp – häst blev halt
Ungdomarna tog sig in i hagen nattetid. Foto: Lina Nydahl

Ulricehamnsbygdens Ridklubb har polisanmält en händelse där ett gäng berusade ungdomar har gjort ett Tiktok-klipp när de har försökt rida på en häst i hagen. Det rapporterar Ulricehamns Tidning.

– Man ser en berusad tonåring som kastar sig upp på hästen. Hästen är en ponny och killen är alldeles för stor för den hästen, berättar Marie Dahlén, verksamhetsansvarig på klubben, till UT.

Händelsen utspelade sig i en av ridklubbens hagar natten den 16 maj och personerna har ingen koppling till klubben.

– Det är en unghäst och vi var precis på väg att fasa in honom i verksamheten men nu är han skadad. Sättet som de hanterade hästen på i filmklippet är tvärtemot vad vi lär hästen, vi tränar den för att allt ska gå lugnt och tryggt till. Så oavsett vad, så har den här händelsen gjort hästen väldigt rädd, säger Marie Dahlén, som ändå har gott hopp om att skadan ska läka.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden