Hoppning
20 juni 2018 16:16

Betryggande ledning för Helena Persson i 7-Star Spring Tour

FinaldagsUnder torsdagen rids den sista delfinalen av 7-Star Spring Tour 1,50. Inför Falsterbo-finalen ligger Helena Persson i betryggande ledning i touren.

Betryggande ledning för Helena Persson i 7-Star Spring Tour
Helena Persson leder 7-Star Spring Tour 1,50 (arkivbild). Foto: Fredrik Jonsving

Vid Fjärås Hoppryttares elittävling rids denna vecka sista omgången av 7-Star Spring Tour. Tisdagens kval i 1,50-touren blev inställd på grund av blåst. Istället går totalt 30 ryttare vidare till den sista delfinalen vid onsdagens 1,50-kval i Fjärås.

Ryttarna får tillgodoräkna sig sina tre bästa resultat från årets 1,50-tour. De 14 främsta ekipagen efter alla fyra delfinaler går vidare till finalen i Falsterbo, dessutom fördelar landslagsledningen ytterligare två platser till Falsterbo-finalen bland ryttare som deltagit i 7-Star-kval under året. I Falsterbo rids finalen i två omgångar över två dagar, och de fyra främsta ryttaren från den andra omgången går dessutom vidare till Falsterbos CSIO5*.

I 1,50-touren ligger just nu Helena Persson i en betryggande ledning med 44 poäng. Hon har en seger, en fjärdeplats och en sjätteplats i bagaget. Jennie Juhlin och Elin Sjögren ligger på delad andraplats med 29 poäng, följda av Marcus Westergren med 24 poäng, Fredrik Spetz med 23 poäng och Henrik Lannér med 22 poäng. Bland ekipagen i topp är det Henrik Lannér som kommer till start i Fjärås.

1,40-touren leds av Daniel Svensson och 1,30-touren av Sara Granqvist. Finalerna i dessa tourer rids vid Runsten Grand Prix vecka 32, och kvalificeringen till final är lite annorlunda än i 1,50-touren och går att läsa i regellänken nedan.

Start- och resultatlistor Fjärås Hoppryttare
Livesändning
Regler 7-Star Spring Tour
Aktuell ställning 1,50-touren
Aktuell ställning 1,40-touren
Aktuell ställning 1,30-touren

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden