Hoppning
10 maj 2018 06:50

Nu startar 7-Star Spring Tour – fler till eftertraktad final i år

Tour-premiärI dag går startskottet för årets upplaga av Swedish 7-Star Spring Tour. Inte minst lockar den nu snäppet större finalen i Falsterbo och det är tjockt i startlistorna. ”Det är ett stort sug efter startplatserna”, säger Claes Pettersson som är en av tour-arrangörerna.

Nu startar 7-Star Spring Tour – fler till eftertraktad final i år
Stina Lillje van 1,50-delfinalen på Norrköping International Horse Show 2017. Foto: Roland Thunholm

Wermland Equestrian Games står värd för den första av årets 7-Star Spring Tour-tävlingar och startskottet går under torsdagsmorgonen. Touren, som numera är en populär tradition inom svensk hoppning, fortsätter att locka många ryttare. Till den värmländska premiären av 1,50-divisonen är ryttare som Jens Fredricson, Helena Persson, Niklas Arvidsson, Karin Martinsen, Linda Heed och Robin Ingvarsson anmälda.

1,50-touren lockar inte minst med en chans att knipa en av fyra biljetter till de femstjärniga klasserna i Falsterbo, som fördelas genom finalhoppning under FHS. Det har bland annat lett till att unga ryttare som Amanda Kjellberg och Matilda Pettersson har hoppat femstjärnigt inför den svenska publiken.
– I år får 14 ryttare, mot tidigare 12, hoppa finalen i Falsterbo, säger Claes Pettersson, sportchef för Norrköping International Horse Show där den andra 7-Staromgången avgörs.
– Dessutom blir det numera finaler även i 1,30-touren och 1,40-touren vid Runsten Grand Prix i augusti.

Intensiv tour

Touren säsong är kort, men intensiv. Deltävlingarna går under fyra meetings vecka 19, 21, 24 och 25 hos Equality Riders Wermland Equestrian Games, Åby RK:s Norrköping Horse Show, Föreningen Runsten Equestrians Runsten Equestrian Games och slutligen Fjärås HR:s Gothenburg Summer Tour.

Under 7-Star-säsongen delas många, många tusenlappar ut i prispengar och finalernas premier är på en halv miljon kronor. Segraren i 1,50-finalen får 100 000 kronor, 1,40-finalens vinnare 60 000 kronor och 1,30-finalens vinnare 40 000 kronor. Innan dess ska dessutom en rad checkar delas ut i alla delfinaler med dess två tillhörande kval.

Serien, som satsar på att hålla toppkvalité i allt från banbyggare och underlag till uppstallning och vip-område, fortsätter att vara populär bland ryttarna. De sju stjärnorna symboliserar sju kvalitetssäkringar som är viktiga för att tävlingarna ska få vara med i serien.
– Hela 7-Starpaketet är eftertraktat. Det är ett stort sug efter startplatserna och vi har fullt även i Norrköping, säger Claes och tillägger att teamet bakom touren är riktigt laddat inför premiären.

Serien inklusive final går att följa hos Equisport, som sänder samtliga dagar från bland annat veckans Wermland Equestrian Games.

Startlistor Wermland Equestrian Games
Livesändning
Mer information och regler 7-Star

Fakta

7-Stars rids på följande tävlingsplatser 2018:

Hammarö (Wermland Equestrian Games) 10-13 maj

Åby, Norrköping (Norrköping Horse Show) 24-27 maj

Stockholm (Runsten Equestrian Games) 14-17 junni

Göteborg/Åby (Gothenburg Summer Tour) 19-24 juni

Final 1.50-serien: Falsterbo Horse Show

Final 1.30-, 1.40-serien: Runsten Equestrian Games

Expandera
Ridsport
Matilda Pettersson red hem en biljett till femstjärniga Falsterbo i förra årets final. Arkivbild: Roland Thunholm

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden