Körning
31 augusti 2021 15:21
Ridsportplus

Bildextra: De blev skånska mästare

NykoradeDrygt 30 kuskar antog utmaningen och for till Krapperup i Skåne och körföreningen Kusk där skånska mästerskapen i sportkörning arrangerades i helgen.

Bildextra: De blev skånska mästare
Jonathan Bengtsson tog ut mammas häst Wanadoo och vann övertygande sin klass. Foto: Eva Österlund

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Jonathan Bengtsson, ungdomskusk, som egentligen skulle varit med på Europamästerkapet samma helg, var en av dem.

Nu blev det inte något EM för hans del på grund av en incident på SM nyligen där Jonathan körde sin ponny Frappant. Det som såg väldigt dramatisk ut på SM visade sig inte vara så farligt, men till Krapperup tog Jonathan med sig mamma Paulas ”nästanpensionär” Wanadoo.

Bra upplägg

Ekipaget landade på utmärkta 40,60 i dressyr och fick en riktigt fin resa i maraton, vilket räckte för att Jonathan Bengtsson och Wanadoo skulle bli skånska mästare i den medelsvåra klassen för juniorer.

Tävlingen hos Kusk gick över en dag. Det innebär att man som vanligt börjar med dressyren men sedan klarar man av både maraton och precisionskörning i ett svep. Precisionen är nämligen ett av hindren. Funkar riktigt bra både för deltagare och den publik som hittat till tävlingsbanorna, granne med mäktiga slottet Krapperup.

1. Catrine
Catrine Bengtsson och Jamma laddar mot sista hindret. Foto: Eva Österlund

Catrine Bengtsson och hennes gotlandsruss Jamma har haft en fin säsong i år med flera bra placeringar. Den här gången blev det bättre än bra och Catrine är nybliven skånska mästare i den medelsvåra ponnyklassen.

2. Camilla Lind
Camilla Lind – nybliven Skånska Mästare. Foto: Eva Österlund

Camilla Lind var lite missnöjd med sin insats på årets svenska mästerskap för några veckor sedan. Nu fick hon kompensation för detta, hästen Aramiz var på hugget och groomande syster Jenny hade koll. Hela vägen in mot seger och titeln skånska mästare i medelsvår klass för häst.

4. Ester
Ester Fagerlind och ”guldponnyn” Menai Diego. Det blev guld även hos Kusk. Foto: Eva Österlund
5. Jens
Jens Larsson hade lånat Johan Herners veteran O’man. Hästen verkade gilla läger och vann maraton i medelsvår klass. Foto: Eva Österlund
6. Ebbe Toresson.
Ebbe Toresson drog till Skåne med Stallargårdens Caliber. De vann lätt A-klassen. Groomar gör Agneta Toresson. Foto: Eva Österlund

Många fina insatser

Inte minst Jens Larsson som presenterade en pigg O´manJohan Herners kompanjon under många års framgångsrikt tävlande. O´man såg ut att trivas även med Jens och det blev en maratonseger.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 90 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden