Körning
23 juni 11:08
Ridsportplus

Full pott för Annelie Blomberg i Revinge

SportkörningEn stor svart valack med mycket egen vilja. Kombinerat med en av sportkörningens mest rutinerade kuskar. På körtävlingen i Revinge blev det full pott i medelsvår klass genom Annelie Blomberg och Langoa Barton.

Full pott för Annelie Blomberg i Revinge
Annelie Blomberg och Langoa Barton (e Dahlwinnie - Dossari) på väg mot totalseger i den medelsvåra klassen vid körtävlingarna på Revinge. Groom är Jens Larsson. Foto: Eva Österlund

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Över 30 grader varmt och vind som drog upp sandmoln stoppade inte ett stort gäng kuskar. Från lätt till svår klass. Från ponny till stor häst. Många trevliga ekipage och många fina körningar i ett härligt mixat startfält.

Bland lätt klass ponny fortsätter Anna Wiking sin fina svit med nya ponnyn Chronos, en welsh partbred. De här två går från klarhet till klarhet, gjorde dagens bästa dressyrresultat och de vann sin klass totalt före Charlotta Ågårdh-Orsmark som gick in som tvåa och trea med Wallmo och Lilla C, båda är russ.

I den medelsvåra klassen för ponnyer var det extra trevligt att återse Linda Wigren som kom med sina två superponnyer, Templedruid Goblin 91 och Humlegårdens Gwen. Bäst den här gången var Goblin som vann totalt och med Gwen som fyra.

Tuffaste motståndet bjöd Hanna Holstein på med sitt welshpar där hon den här gången testade sin tredjeponny, ”Lillebror”, hela vägen. Det blev en andraplats totalt efter Linda Wigren. Trea här var Johanna Carlberg med en mycket intressant ponny, welshstoet Reparthos Maysun.

2. Linda
Linda Wigren hade med sig två ponnyer till Dalbys körtävling i Revinge. Det blev seger i medelsvår klass med Templedruid Goblin och en fjärdeplats med Humlegårdens Gwen. Groomar gör Ewa Wigren.
3. Johanna
Johanna Carlberg i vattenhindret med nya ponnyn, Reparthox Maysun. Groom Jesper Carlberg. Foto: Eva Österlund
4. Hanna
Hanna Holstein och fina ponnyparet – alltid lika laddade. Groom Caroline Pålsson.

I den medelsvåra klassen för häst tog Annelie Blomberg ledningen direkt efter dressyren där hon fick 53,20. Det ser ju inte helt lätt ut att lotsa runt Langoa Barton i trånga maratonhinder men Annelie tillhör ju gänget i sportkörningen som har en hel del erfarenhet och framgångar  med sig i bagaget. Nu verkar det som om hon och denna fina häst har skrivit ett samarbetsavtal som håller.

Det syntes redan i Åstorp i början på juni där de var tvåa efter Cecilia Qvarnström i den medelsvåra klassen där, och bevisades alltså igen i Revinge där de vann inte bara dressyren utan även maraton och dessutom var tvåa i konerna. Totalsegern var självklar.

Tvåa i klassen var flitigt tävlande Åke Larsson, den här gången med nordsvenska brukshästen Sune.

Dalby Ryttarförening stod för ett fint arrangemang, inte helt lätt i värmen och med pandemireglerna som fortfarande är i full gång. Förhoppningsvis är Dalbygänget tillbaka nästa år på denna fina bana där man som åskådare har nästan totalkoll.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden