Körning
5 augusti 2021 13:36
Ridsportplus

Mix av kuskar och klasser i Vaggeryd

SportkörningDrygt 50 kuskar kom till start när sportkörningen i helgen var tillbaka på travbanan i Vaggeryd. På programmet stod allt från lätta till medelsvåra klasser och det fanns många rutinerade kuskar i startfältet.

Mix av kuskar och klasser i Vaggeryd
Sofia Pettersen storsatsade i maraton och det gick hem. Seger i Lätt A för ponnypar. Foto: Eva Österlund

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Men i den goda mixen fanns också spännande nya namn, kuskar med nya hästar, parakuskar och inte minst unga kuskar och några som gjorde comeback i tävlingssammanhang.

Arrangör var Jönköpings läns Kusksällskap, ett rutinerat gäng som gjort det här ”några” gånger förut. Dessutom med en i sportkörningssammanhang mycket bra speaker som höll ihop det hela.

I klassen lokal lätt A startade 13 ekipage, extra spännande med unga Ella Thorén och ponnyn Flash som är i starten på sin karriär – hon vann dessutom sin klass i tävlingen i Kil för några veckor sedan.

Ella har stenkoll och är mycket målmedveten, precis som det ska vara. I Vaggeryd blev det en total sjätteplats, men som sagt – detta är bara början. Vann den klassen gjorde Josefine Blad med Elektra Grönkulla.

1. Ann-ida
Ann-Ida Fasth och Rainy, tvåa totalt i lokal, lätt klass. Foto: Eva Österlund

Sofia Helander och Filippa M var i storform i Lätt A för häst. Här var det skarpt läge redan i dressyrstarten, där Sofia körde in på en andraplats med 49,50. Inte dumt men det slog inte segraren i momentet, Ann-Ida Fasth med Rainy på 43,40. Totalsegern tog dock Sofia som även vann maraton, Ann-Ida var tvåa totalt och trea en landslagsbekant, nämligen Lena Elander med Joop J.B. Läcker fux med fräcka rörelser och vilket ös i maraton!

2. Lena
Lena Elander med fina Joop i maratonbanan i tallskogen i Vaggeryd. Foto: Eva Österlund

Två parekipage kom till start i lätt klass. Peter Gerborn och så Fredrik Hedin, ganska ny i sporten, med två fina fuxar. En utmärkt runda i maraton som kontrollerades extra noga av tränaren Ewa Nowén som noga följde Fredriks framfart i hindren.

4. Fredrik Hedin
Fredrik Hedin med sitt fuxpar är ganska ny i sportskörningssammanhang. Men bra gick det i maraton i Vaggeryd. Foto: Eva Österlund

I Medelsvår ponny tog Catrine Bengtsson och hennes russto Jamma en övertygande seger före Ewa Kolmodin Weijmar med Marilines Indus. Catrine vann både maraton och precisionskörningen – självklart vart totalsegern skulle gå.

Medelsvåra hästgänget räknade in åtta starter. Och i topp hela vägen Lotar, nordsvensk brukshäst, och Falkseld, kallblodstravare. Vid tömmarna Karina Rydberg respektive Diana Johansson. Det var tätt hela vägen, segrande Karina hade 124,61 och tvåan Diana 124,72!

Tre parekipage avslutade tävlingen och här vann Axel Olin före Peter Gerborn som alltså startade två par i Vaggeryd.

3. Ia Stangeryd
Ia Stangeryd med russparet Joel och Verrona var laddade. Foto: Eva Österlund

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden