Avelsnyheter
22 februari 2020 15:20

Blue Hors Zack tas ur avel – allt fokus på OS

AvbräckDen danske landslagsryttaren Daniel Bachmann Andersen har två hästar aktuella för sommarens OS. På fredagen kom beskedet att den 16-årige topphingsten Blue Hors Zack med tanke på OS-satsningen inte kommer att vara tillgänglig i avel i år.

Blue Hors Zack tas ur avel – allt fokus på OS
Danska Daniel Bachmann Andersen och Blue Hors Zack. Arkivbild: Roland Thunholm

Daniel Bachmann Andersen är väl beriden inför sommarens OS, Blue Hors Zack och dennes son Blue Hors Zepter är båda med i upplägget inför Tokyo.

På fredagen meddelade Blue Hors att Zack tillfälligt tas ur avel under 2020. Anledningen är att stuteriet vill ge hingsten de bästa förutsättningarna i OS-satsningen, skriver de på sin hemsida.

– Det är omöjligt att förutse vilken av de två som jag tar med mig till Tokyo, men vi tror att det bästa vi kan göra för Zack är att befria honom från avelsarbetet för att kunna fullt fokusera på sporten, säger Daniel Bachmann Andersen.

Ridsport
Blue Hors Zack och Daniel Bachmann Andersen på en veterinärbesiktning inför tävlingarna i Paris-Bercy. Foto: Roland Thunholm

Blue Hors Zack (KWPN hingst f -04 e Rousseau-Jazz, uppf B Wilschut, äg Blue Hors Aps) har flertalet avkommor i den internationella toppsporten och ett fyrtiotal godkända söner.

Han fick sin Elitutmärkelse 2014, samma år fick han också utmärkelsen Årets hingst i Dansk Varmblod.

I världscupfinalen 2018 kom ekipaget på en sjundeplats, de deltog i det danska laget i VM i Tryon samma år och blev bästa danska ekipage på en individuell tiondeplats. Vid fjolårets världscupfinal i Göteborg kom ekipaget på en fjärde plats och blev samma år danska mästare för andra året i rad.

Länk till Blup

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden